Football Talk

Σάλκε: Η... ανάστασή της έβαλε «φωτιά» στη μάχη του υποβιβασμού!

Σάλκε: Η... ανάστασή της έβαλε «φωτιά» στη μάχη του υποβιβασμού!
«Χαμός» στην κορυφή, αλλά και στην επικίνδυνη ζώνη στη συναρπαστικότερη Bundesliga των τελευταίων ετών! Η νίκη της Σάλκε στη Μπόχουμ δημιούργησε μία τετραπλή ισοβαθμία και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένεται συγκλονιστική... 
Μετά από αρκετά χρόνια στη Bundesliga βλέπουμε να αμφισβητείται η κυριαρχία της Μπάγερν, με τέσσερεις ομάδες να απειλούν να την εκθρονίσουν και να διεκδικούν με αξιώσεις το πρωτάθλημα. «Φωτιά» ωστόσο έχει πάρει και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Η Σάλκε διεύρυνε το αήττητο σερί της στα έξι παιχνίδια (4 «λευκές» ισοπαλίες, 2 νίκες). Επικράτησε στη γειτονική Μπόχουμ με 2-0, την έφτασε στη βαθμολογία και δημιούργησε παράλληλα μία τετραπλή ισοβαθμία (19 β.) στην επικίνδυνη ζώνη μαζί με τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου και τη Χόφενχαϊμ!

Φυσικά, στη κουβέντα της σωτηρίας μπαίνει και η προβληματική Χέρτα Βερολίνου, η οποία βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τους προαναφερθέντες.

Αυτή τη στιγμή πάντως, το ψυχολογικό αβαντάζ φαίνεται να είναι με το μέρος της Σάλκε. Εκτός του ότι οι «βασιλικοί μπλε» έχουν βρει τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, έχουν δέσει σε μεγάλο βαθμό τη μέχρι πρότινος... αστεία άμυνά τους, με την έλευση του Μόριτζ Γιενζ να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο.

Ο 22χρονος Γερμανός (δανεικός από τη Σέλτικ), είναι ο πρωταγωνιστής στο αήττητο σερί, καθώς στα έξι αυτά παιχνίδια με τον Γενζ παρών στην άμυνα, η Σάλκε έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ! Στα προηγούμενα δύο ματς από την άφιξη του, «έφαγαν» συνολικά εννιά από Λειψία (6) και Άιντραχτ (3), ενώ κατά μέσο όρο δέχονταν 2,4 γκολ ανά παιχνίδι...


Επόμενος αντίπαλος; Η «μισητή» Ντόρτμουντ (11/3), σε ένα ματς με απίστευτο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες στη καλύτερη «έκδοση» τους τη φετινή σεζόν!

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0