Football Talk

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πράξη 2η: Η τέλεια ευκαιρία για… αναγέννηση ή η επιβεβαίωση της επιστροφής; (video)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πράξη 2η: Η τέλεια ευκαιρία για… αναγέννηση ή η επιβεβαίωση της επιστροφής; (video)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πιο διαχρονικό ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου και παρότι οι δύο ομάδες έχουν ολότελα διαφορετικούς στόχους, το «Άνφιλντ» αναμένει πώς και πώς για το σφύριγμα της έναρξης.

Κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του στο πρόγραμμα της αγωνιστικής το όνομα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτομάτως η εν λόγω στροφή του πρωταθλήματος γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Μιλάμε για το πιο διαχρονικό ντέρμπι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ένα ματς που σε κάθε περίπτωση διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Κάτι τέτοιο έχει ρεαλιστική υπόσταση, ανεξάρτητα από την θέση ή την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Μπορεί η Λίβερπουλ φέτος να περνάει μία διαδοχική ποδοσφαιρική κρίση, όμως το «Άνφιλντ» συνηθίζει να μιλάει στις πιο δύσκολες στιγμές της.

Το αντιληφθήκαμε και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, όταν η ίδια ομάδα που «στραβοπατούσε» ανεπανόρθωτα στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, νίκησε τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα με εκείνο το εκπληκτικό γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, το οποίο χρειάστηκε μία μεταβίβαση του Άλισον για να επιτευχθεί.

Καμία σχέση φυσικά έχει εκείνη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με τα σημερινά δεδομένα. Διότι πλέον η εικόνα της φαντάζει αρκετά σταθερότερη σε επίπεδο πρωταθλήματος, εξαιρώντας το τραγικό βράδυ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» και το 2-0 υπέρ της που έγινε… 5-2, στη μεγαλύτερη ανατροπή σε επίπεδο κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με το ματς σε διαφορά δύο τερμάτων.

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποπνέει τη μεγαλύτερη δυνατή υγεία που θα μπορούσε, μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το «τιμόνι» της. Κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο μετά από έξι χρόνια, με τον νικηφόρο τελικό του Λιγκ Καπ με τη Νιούκαστλ να δικαιώνει την προσπάθειά της, ενώ είναι μέσα σε κάθε λογής διοργάνωση που θα επιθυμούσε να διεκδικήσει στην έναρξη της σεζόν.

Προκρίθηκε επί της Μπαρτσελόνα με ανατροπή στους «16» του Europa League, ενώ επέστρεψε και από το 1-0 της Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ» και συνεχίζει στο FA Cup, σκοράροντας τρία γκολ σε διάστημα 15 λεπτών.

Σαφώς και δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για ένα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στον πρώτο γύρο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ηττηθεί με 2-1 από τη Μπράιτον και με 4-0 από τη Μπρέντφορντ, αλλά σκόραραν δις και πήραν το τρίποντο στην 3η αγωνιστική κόντρα στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.

Αντιστοίχως, στο «Άνφιλντ» δεν έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές από το 2016. Πρακτικά δηλαδή, τα τελευταία επτά χρόνια ή ήττώνται ή αποσπούν μόλις ένα βαθμό στην εν λόγω εξόρμησή τους, με τον Φαν Χάαλ να είναι ο τελευταίος που έφυγε νικητής από την έδρα της «μισητής» αντιπάλου τους.

Και περνάμε στο «σήμερα». Ο Ντάργουιν Νούνιες νιώθει καλά, ο Χάκπο το ίδιο, ο Μάρκους Ράσφορντ είναι «καυτός» και ο Καζεμίρο έχει φροντίσει να αποδείξει σε ένα εξάμηνο πως δεδομένα δεν άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με σκοπό να αλλάξει απλώς παραστάσεις.

Λίβερπουλ ή ΓιουνάιτεντΓιούργκεν Κλοπ ή Έρικ Τεν Χαγκ; Καμία πρόβλεψη και απλώς αναμονή. Το κορυφαίο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου, με διαφορετικά κίνητρα και το γόητρο στη μέση, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0