Football Talk

Τεν Χαγκ: «Συνάντησα ένα χάος όταν ήρθα στη Γιουνάιτεντ»

Τεν Χαγκ: «Συνάντησα ένα χάος όταν ήρθα στη Γιουνάιτεντ»
Ο Έρικ Τεν Χαγκ παραδέχθηκε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε κακή κατάσταση, όταν ήρθε στο σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι και μίλησε για την πειθαρχία και τον χαρακτήρα που έπρεπε να εμφυσήσει στα αποδυτήρια.

Ο Τεν Χαγκ αναλογιζόταν τη θητεία του πριν από την αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ, την αντίπαλο εναντίον της οποίας πυροδότησε την... αναγέννηση του συλλόγου, όταν κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» τον Αύγουστο. Για εκείνο το ματς, ο Ολλανδός τεχνικός πήρε την τολμηρή απόφαση να αφήσει εκτός ομάδας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον αρχηγό της ομάδας Χάρι Μαγκουάιρ. Ακολούθησε μια ήττα με 4-0 στην Μπρέντφορντ, μετά την οποία ο Ολλανδός επέβαλε «τιμωρία» με έξτρα προπόνηση.

 «Υπήρχε [έλλειψη πειθαρχίας] και δεν χρειάζεται να πω ψέματα γι' αυτό», δήλωσε ο πρώην προπονητής του Άγιαξ. «Στους κορυφαίους παίκτες αρέσει η δομή, όχι μόνο στο γήπεδο, οπότε χρειάζεσαι κάποιους κανόνες. Νομίζω ότι είναι προφανές σε κάθε οργανισμό ότι όταν δεν υπάρχουν κανόνες και πειθαρχία, τότε δημιουργείς ένα χάος. Αυτό δεν ισχύει μόνο σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές ή στις εφημερίδες. Ήταν ολοφάνερο γιατί μπορούσα να δω στο γήπεδο τι συνέβαινε», πρόσθεσε.

Για την απόφασή του να βάλει τότε στον πάγκο τον Κριστιάνο τον Αύγουστο: 

«Είχα λόγους. Ήταν προφανείς. Και ήξερα επίσης τη συνέπεια. Αλλά δεν ανησυχούσα. Κοιμήθηκα καλά και εκείνες τις νύχτες. Πρέπει να παίρνω τις αποφάσεις με σεβασμό προς τον σύλλογο και την ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά μου και αυτή είναι η ευθύνη που πρέπει να αναλάβω και πρέπει να υποστηρίξω αυτές τις αποφάσεις»

Το ταξίδι στο Άνφιλντ θα είναι το πρώτο του ως προπονητής της Γιουνάιτεντ: 

«Ξέρω τι να περιμένω. Έχω δει τα παιχνίδια μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε ξέρω τι συμβαίνει εκεί. Αλλά έχω βρεθεί σε πολλά εχθρικά γήπεδα. Αυτό μπορεί να είναι το χειρότερο, αλλά ξέρω τι συμβαίνει εκεί. Ανυπομονώ πραγματικά και ξέρω ότι και οι παίκτες μου ανυπομονούν το ίδιο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0