Football Talk

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Νίκη αφιερωμένη στη μνήμη του Αστόρι... (video)

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Νίκη αφιερωμένη στη μνήμη του Αστόρι... (video)

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Φιορεντίνα η οποία επικράτησε 2-1 της Μίλαν στο Αρτέμιο Φράνκι. Μία νίκη αφιερωμένη στον αρχηγό της, Νταβίντε Αστόρι που έφυγε από τη ζωή μία ημέρα σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Μία ακόμα νίκη, την τέταρτη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πανηγύρισε η Φιορεντίνα εις βάρος της Μίλαν για την Serie A και έδειξε ότι έχει σφυγμό στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Στον αντίποδα οι «ροσονέρι» γνώρισαν την ήττα μετά από τρεις σερί επιτυχίες εντός συνόρων και ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» των Ίντερ και Ρόμα για να παραμείνουν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Νταβίντε Αστόρι είναι η 4η Μαρτίου για τους «βιόλα», καθώς μία τέτοια ημέρα πριν από πέντε χρόνια έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε αρχηγός τους. Έτσι, η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο, εκτός από τους τρεις βαθμούς, ήθελε τη νίκη για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.


Μάλιστα υπήρξε μία διακοπή στο παιχνίδι στο 13ο λεπτό, με σύσσωμο το κοινό στις εξέδρες και τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο να ξεσπούν σε χεικροτήματα, καθώς ο Αστόρι φορούσε το νούμερο 13 στη φανέλα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Φιορεντίνα μπορεί να επικράτησε, ωστόσο για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να «λυγίσει» τον εξαιρετικό Μενιάν. Ο γκολκίπερ της Μίλαν ήταν τρομερός και με τις επεμβάσεις του κρατούσε το «μηδέν» για την ομάδα του, τουλάχιστον ως το ξεκίνημα του β’ μέρους.

Συγκεκριμένα, στο 48΄ ο Τομόρι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ικονέ και ο Νίκο Γκονσάλες ευστόχησε στο πέναλτι για να ανοίξει το σκορ. Στη συνέχεια οι «βιόλα» πίεσαν και για δεύτερο γκολ, με τη Μίλαν να μην μπορεί να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Εν τέλει αυτό ήρθε στο 87’, με τον Γιόβιτς να νικά με καρφωτή κεφαλιά τον Μενιάν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Φιορεντίνα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν το σκορ στο 90+4’ με ένα δυνατό σουτ του Τεό Ερνάντεζ.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0