Football Talk

Κύπρος: Το Χρυσό Παπούτσι του Καϊάφα σε έκθεση στη Λευκωσία! (video)

Κύπρος: Το Χρυσό Παπούτσι του Καϊάφα σε έκθεση στη Λευκωσία! (video)

Πέρασε σχεδόν μισός αιώνας από το χρυσό παπούτσι του Σωτήρη Καϊάφα και την ιστορία που «έγραψε» με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με την έκθεση που γίνεται στη Λευκωσία να μην λησμονεί εκείνη του την επιτυχία.

1975/76. Ο Σωτήρης Καϊάφας αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος με 39 τέρματα και προσθέτει ακόμα ένα βραβείο στην τεράστια συλλογή. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, καταφέρνει να γίνει ο πρώτος Κύπριος (και ο τελευταίος) στην ιστορία που κατακτάει το «Χρυσό Παπούτσι».

Ο ίδιος έχτισε έναν «μύθο» γύρω από το όνομά του, όμως ποτέ δεν άφησε την αγαπημένη του Ομόνοια. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με συνολικά 321 γκολ σε 476 συμμετοχές, είδε τις προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό να έρχονται «βροχή» και η έκθεση που λαμβάνει χώρα στην Λευκωσία, δεν γινόταν να μην τον περιλαμβάνει.

εικόνα_Viber_2023-03-04_15-32-27-821_1.jpg

Ο σπουδαιότερος πιθανώς Κύπριος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και πάλι, σχεδόν… μισό αιώνα μετά από τότε, στην έκθεση της Λευκωσίας, αναφορικά με την πορεία του ποδοσφαίρου της χώρας, περιλαμβάνοντας και μερικές εξωγηπεδικές στιγμές, όπως αυτή με τον Γκαγκάριν, που ήταν ο πρώτος που πήγε γύρω από το διάστημα.
εικόνα_Viber_2023-03-04_15-32-27-791_1.jpg

Κάθε μία από τις μεγάλες στιγμές του κυπριακού ποδοσφαίρου περιλαμβάνεται στην εκδήλωση, προκρίσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα και ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, με την εν λόγω επιτυχία, να μην λησμονείται ποτέ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο BN Sports, αναφέρθηκε στην καριέρα του και την απίθανη σεζόν που διένυσε… Δείτε τη συνέντευξή του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0