Football Talk

Βαρίδι για τον Άρη το περσινό «κάζο» του Κυπέλλου στην Λαμία

Βαρίδι για τον Άρη το περσινό «κάζο» του Κυπέλλου στην Λαμία

Το ΛαμίαΆρης μοιάζει στην θεωρεία μία εύκολη έξοδος για τους Θεσσαλονικείς, τα τελευταία αποτελέσματα όμως μόνο αυτό δεν αποδεικνύουν.

Η Λαμία και ο Άρης πραγματοποιούν απογοητευτικές σεζόν, σε σχέση με της βλέψεις που είχαν στην αρχή του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ως πρωταρχικό στόχο την «άνετη» παραμονή στην κατηγορία. Βρισκόμενη όμως αυτήν την στιγμή στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις μία νίκη σε 24 αγωνίστηκες, πιο πιθανό είναι ο «άνετος» υποβιβασμός παρά η παραμονή. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» δήλωναν στην αρχή της σεζόν πως θα κυνηγήσουν την κατάκτηση ενός τίτλου, είτε αυτό είναι το κύπελλο είτε ακόμη και το πρωτάθλημα. Στις αρχές Μαρτίου που βρισκόμαστε τώρα, κανένας από τους δύο αυτούς στόχους δεν είναι πλέον εφικτός.

 

Στα τελευταία παιχνίδια ο Άρης με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο του (ως υπηρεσιακό προπονητή)  έχει δείξει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και θα πάει σήμερα (05/03) στο «Αθανάσιος Διάκος» με σκοπό να δώσει συνέχεια στις καλές αυτές εμφανίσεις. Μπορεί να παίζει με τον ουραγό της βαθμολογίας, η παράδοση όμως δείχνει πως μόνο ευκολά δεν περνάει από την έδρα της Λαμίας. Από το 2018, η χρονιά επιστροφής του Άρη στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού  ποδοσφαίρου, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές με γηπεδούχο την Λαμία (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και τα αποτελέσματα έδειξαν πλήρης ισορροπία. Δύο νίκες για τον Άρη, δύο για την Λαμία και ένα ματς έληξε ισόπαλο.



Το καλύτερο παράδειγμα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του Άρη στην Φθιώτιδα είναι η περσινή αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και την «τρελή» πρόκριση της Λαμίας στην παράταση. Μετά το 0-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Θεσσαλονίκη ο Άρης πήγε στο «Αθανάσιος Διάκος» και έκανε πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι του για να ΜΗΝ προκριθεί. Χαμένο πέναλτι στο 16’, δέχεται γκολ από κόρνερ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 118’ και στο 120+4’ αστοχεί και σε δεύτερη εκτέλεση πέναλτι δίνοντας απλόχερα την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Ο Άρης την Κυριακή (05/04) θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Δεν θα συναντήσει όμως έναν παλιό του γνώριμο, τον Σάββα Παντελίδη. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη για περίπου 10 μήνες από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβρη του 2019 μέχρι να αντικατασταθεί από τον Μίχελ Ένινγκ (με τον Τερζή να ξανά αναλαμβάνει την ομάδα ως υπηρεσιακός για μερικές μέρες). Μέχρι πρότινος ο Παντελίδης ήταν ο προπονητής της Λαμίας, αλλά «πλήρωσε» τα συνεχόμενα κακά αποτελέσματα της ομάδας και απομακρύνθηκε από την θέση αυτή στις 13 Φεβρουαρίου.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0