Football Talk

Μάρκο Ρόις: Ο παίκτης σύμβολο και πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ σε μια τελευταία αποστολή (;)

Μάρκο Ρόις: Ο παίκτης σύμβολο και πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ σε μια τελευταία αποστολή (;)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 τη Λειψία (3/3), ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Bundesliga και είδε τον Μάρκο Ρόις να γίνεται πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου!

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Λειψία στο ντέρμπι της αγωνιστικής στη Γερμανία. Στο 21ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα. Εκτελεί και σκοράρει για το 1-0. Πιάνει έτσι στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Μίχαελ Τσορκ με 159 και ανοίγει το δρόμο για ακόμη μια νίκη.

 

 

Οι Βεστφαλοί επικρατούν με 2-1 των «Ταύρων», ανεβαίνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή (η Μπάγερν έχει αγώνα λιγότερο) της γερμανικής λίγκας με 46 βαθμούς και φυσικά φτάνουν τις οκτώ σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Τα χρόνια περνάνε, ο Ρόις παραμένει!

Ο χρόνος περνάει. Προπονητές, τεχνικοί διευθυντές, ποδοσφαιριστές, έρχονται και φεύγουν. Οι φωτογραφίες παρέα με τον Λεβαντόφσκι ή τον Ομπαμεγιάνγκ δίπλα σε εκείνες που είναι μόνος του, συναντώνται εύκολα στο ίντερνετ.

 

 

Όμως ο Μάρκο Ρόις παραμένει εκεί. Παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, ο Γερμανός δεν το βάζει κάτω.

Είναι μέλος της ομάδας από το 2012, όταν και η Μπορούσια πλήρωσε κοντά στα 17.000.000 ευρώ την Γκλάντμπαχ. Έκτοτε, η ομάδα κατέκτησε τρία Σούπερ Καπ Γερμανίας, δύο κύπελλα και φυσικά συμμετείχε στον τελικό του Champions League το 2013 (ήττα από Μπάγερν).

Οι μικροί τον «απειλούν», αυτός δεν «χαμπαριάζει» και γράφει ιστορία!

Πολλοί παίκτες έχουν περάσει αυτά τα 11 χρόνια πλάι στον Ρόις. Πολλά νέα ταλέντα, με φανφάρες έχουν «απειλήσει» τη θέση του. Όμως εκείνος απαντάει μονάχα μέσα στο γήπεδο.

Καταφέρνει παρά την ατυχία του να είναι στην κορυφή των πρώτων σκόρερ του κλαμπ παρέα με τον επι χρόνια τεχνικό διευθυντή, Μίχαελ Τσορκ. Μόνο με…θαύμα δε θα σκοράρει το γκολ νούμερο 160, που θα τον τοποθετήσει μόνο πρώτο στη σχετική λίστα.

 

 

Έτοιμος για την τελευταία πίστα;;

Ωστόσο, το συμβόλαιο του 33 ετών μεσοεπιθετικού εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ανανέωσης, και όπως είναι λογικό τα σενάρια για νέα πρόκληση δίνουν και παίρνουν.

Από τη μια τα…λεφτά της Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, από την άλλη οι παρακλήσεις του Έρικ Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Ρόις και μάλιστα άνθρωποι των "κόκκινων διαβόλων" έχουν μιλήσει με εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Μοιάζει σα να είναι έτοιμος για την τελευταία πίστα στη Γερμανία. Έτοιμος να κατορθώσει αυτό που δεν κατάφερε τόσα χρόνια. Να «σπάσει» την κυριαρχία που ονομάζεται Μπάγερν Μονάχου και να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με την αγαπημένη του.

Φυσικά, όταν μιλάμε για έναν «παίκτη-σημαία» ενός συλλόγου, δε μπορούμε να αποκλείσουμε την επιλογή της παραμονής. Ωστόσο, δε θα ήταν ιδανικό, στο φινάλε του με την «κιτρινόμαυρη» να σηκώσει τη «σαλατιέρα» πρώτος μπροστά στον «κίτρινο τοίχο»;;

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0