Football Talk

Οι φίλαθλοι της Νιούκαστλ ζητούν από την Premier League να επανεξετάσει την εξαγορά του συλλόγου!

Οι φίλαθλοι της Νιούκαστλ ζητούν από την Premier League να επανεξετάσει την εξαγορά του συλλόγου!

Σίγουροι πως το κράτος της Σαουδικής Αραβίας δε θα «ελέγχει» την ομάδα τους θέλουν να είναι οι φίλοι της Νιούκαστλ, που ζητούν από την Premier League να επαξενετάσει την εξαγορά του συλλόγου.

Μερίδα οπαδών της Νιουκάστλ που ανησυχεί για το μέλλον του συλλόγου, κάνει έκκληση στην Premier League να επανεξετάσει τη συμφωνία εξαγοράς της ομάδας από τους Σαουδάραβες. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το Sportsmail, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα δικαστικό έγγραφο στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο διαχωρισμού μεταξύ του κράτους της Σαουδικής Αραβίας και του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (PIF), του οποίου ο κυβερνήτης Αλ Ρουμαγιάν είναι και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Νιουκάστλ.

Ένα έγγραφο που κατατέθηκε σε μια δικαστική υπόθεση που αφορά το PGA Tour και το LIV Golf περιγράφει το PIF ως «κυρίαρχο όργανο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» και τον Αλ Ρουμαγιάν ως «εν ενεργεία υπουργό της Σαουδικής κυβέρνησης».

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων προέτρεψε την Premier League να υποβάλει νέες ερωτήσεις σχετικά με την εξαγορά του συλλόγου ύψους 305 εκατομμυρίων λιρών, με το διοικητικό όργανο να έχει εγκρίνει την εξαγορά υπό την ηγεσία του PIF τον Οκτώβριο του 2021, αφού έλαβε «νομικά δεσμευτικές» διαβεβαιώσεις ότι το κράτος της Σαουδικής Αραβίας δεν θα είχε έλεγχο του συλλόγου. Τώρα και οι οπαδοί του συλλόγου "φωνάζουν" και πιέζουν τους αρμόδιους ώστε να γίνει περαιτέρω έρευνα επί του θέματος.

«Η NUFCFAS παροτρύνει τις ομάδες φιλάθλων και τους πολιτικούς εκπροσώπους της Βόρειας Ανατολής να σπάσουν τη συμφωνία σιωπής τους και να μιλήσουν τώρα και να ασκήσουν πίεση στην Premier League να επανεξετάσει την τρέχουσα ιδιοκτησία της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, καθώς είναι ξεκάθαρα ακατάλληλη και οι διαβεβαιώσεις τους ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν θα είχε κανένα ρόλο στη διαχείριση του συλλόγου τώρα εκτίθενται ως ψευδείς».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα μετά την εμφάνισή του στη σκηνή στο Business of Football Summit των Financial Times στο Λονδίνο την Πέμπτη.

«Το PIF και η αυτού εξοχότητα Αλ Ρουμαγιάν δεν είναι συνηθισμένα τρίτα μέρη που υπόκεινται σε βασικά πρότυπα συνάφειας.

Αποτελούν κυρίαρχο όργανο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, και δεν μπορούν να υποχρεωθούν να παράσχουν μαρτυρίες και έγγραφα σε μια διαδικασία των ΗΠΑ, εκτός εάν η συμπεριφορά τους – όχι του LIV ή οποιουδήποτε άλλου – είναι πραγματικά η «γκραβούρα» της υπόθεσης.

Το PIF προεδρεύεται από τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν» αναφέρει έγγραφο που κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη (28/2) στις αρμόδιες αρχές.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0