Football Talk

Νάπολι - Λάτσιο 0-1: Οι ικανοί βρέθηκαν και φορούσαν... φτερά! (video)

Νάπολι - Λάτσιο 0-1: Οι ικανοί βρέθηκαν και φορούσαν... φτερά! (video)
Έπρεπε να περάσουν 8 ολόκληρες αγωνιστικές για να φύγει η Νάπολι με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο και εν τέλει συνέβη και αυτό. Η Λάτσιο πέρασε από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» με 1-0 και «σκαρφάλωσε» στην 2η θέση, υποχρεώνοντας του πρωτοπόρους στη δεύτερη ήττα τους στη σεζόν.
Την ξέφρενη πορεία της Νάπολι βρέθηκε ομάδα να την αμφισβητήσει και αυτή δεν είναι ούτε η Μίλαν ούτε η Γιουβέντους. Η Λάτσιο ενός παλιού γνώριμου στην Νότια Ιταλία, του Μαουρίσιο Σάρι, έπαιξε με πάθος στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», κοίταξε στα... μάτια το φετινό μεγαθήριο και πέτυχε ένα πολύ σπουδαίο για εκείνη διπλό. Πρώτη ήττα στη σεζόν εντός έδρας για το «τρένο» του Λουτσιάνο Σπαλέτι και δεύτερη στη σεζόν (είχε προηγηθεί εκείνη με το ίδιο σκορ στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ) που έχει «χτίσει» βέβαια διαφορά ασφαλείας (+17 από τη Λάτσιο και +18 από την Ίντερ με ματς λιγότερο).

Φουριόζα μπήκαν στο ματς οι «αετοί», καθώς μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Αλμπέρτο, ο Βεσίνο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά ο Ντι Λορέντσο αποσόβησε τη Νάπολι από βέβαιη παραβίαση πάνω στη γραμμή.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με το 0-0 να μένει φυσιολογικά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σάρι να έχει δέσει... κόμπο τα δυνατά «χαρτιά» του Σπαλέτι, οι οποίοι δεν βρήκαν τους ελεύθερους χώρους, ως συνήθως. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 68ο λεπτό βρέθηκαν να κηνυγούν. Ο Βεσίνο με ευθύ, δυνατό και σκαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ και έβαλε σε θέση... οδηγού τους «Λατσιάλι».

Στο 82ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν ο Οσιμέν πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ντι Λορέντσο πήρε το ριμπάουντ επίσης από «αέρως», αλλά ο Προβεντέλ έκανε μια καθοριστική επέμβαση την τελευταία στιγμή και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Λάτσιο, όταν εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύρισμα, με τη Λάτσιο να παίρνει μια σπουδαία νίκη με άρωμα.... Champions League και η Νάπολι να συνειδητοποιεί ότι τελικώς είναι «θνητή».

Νάπολι Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά (71' Έλμας), Λομπότκα (82' Εντομπελέ), Ζιελίνσκι (82' Σιμεόνε), Λοσάνο (71' Πολιτάνο), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια

Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτρικ, Ρομανιόλι, Χισάι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βεσίνο, Αλμπέρτο, Άντερσον (59' Πέδρο), Ιμόμπιλε, Τζακάνι (82' Κανσελιέρι).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0