Football Talk

Η τελευταία «επίσκεψη» της ΑΕΚ στην Κρήτη, εξελίχθηκε στο ματς της... σεζόν! (video)

Η τελευταία «επίσκεψη» της ΑΕΚ στην Κρήτη, εξελίχθηκε στο ματς της... σεζόν! (video)

Ο ΟΦΗ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Κρήτη (05/03, 19:30) ξανά μετά από 18 μήνες -περίπου- και παρότι η τελευταία τους αναμέτρηση στο Γεντί Κουλέ δεν έκρινε επί της ουσίας κάτι, δεν ήταν ένα ματς της... σειράς.

Δύο «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League, η ΑΕΚ διεκδικεί τον τίτλο, ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει κάτι να περιμένει (05/03, 19:30). Δεν πρόλαβε μεν, το «τρένο» των play-offs, αλλά δεν κινδυνεύει δε, η παραμονή του στην κατηγορία.

Ίσως το ματς να μην... ξεχυλίζει από κίνητρο και από τις δύο πλευρές, αλλά οι έως τώρα συναντήσεις τους μόνο αδιάφορες δεν ήταν.

Κρίνοντας από τα τελευταία δέκα ματς που τέθηκαν αντιμέτωποι και μόνο, μόλις δύο κρίθηκαν στο... γκολ, ενώ για να εντοπίσει κανείς την τελευταία φορά που δεν υπήρξε σκορ, πρέπει να φτάσει στο 1979!

Τα γκολ στα παιχνίδια ΟΦΗ-ΑΕΚ δεν έλειψαν ποτέ, αλλά ματς σαν αυτό της περσινής σεζόν δεν εμφανίζονται κάθε ημέρα.

οφη-αεκ-2021.jpg

Η ΑΕΚ, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της, «άνοιξε» το σκορ πολύ νωρίς, με υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο. Από εκεί και πέρα, όμως, το ματς έγινε «ροντέο».

Εν μέσω έντονων διαμαρτυριών, ο Λιβάι Γκαρσία αποβλήθηκε με απευθείας μάλιστα κόκκινη κάρτα στο 36'. Παρόλα αυτά, Τσούμπερ (41') και Ανσαριφάρντ (64') με την ατομική τους ποιότητα βρήκαν τον τρόπο και έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων στην ΑΕΚ των δέκα παικτών. Πολλοί πίστεψαν πως το ματς κρίθηκε. Αντ' αυτού, πήρε «άγρια» τροπή.

Μέσα σε 15 λεπτά, ο ΟΦΗ όχι απλώς μείωσε, αλλά έφερε και το ματς στα ίσια, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ πάνω στον Βράνιες, στο γκολ που «κήρυξε» την αντεπίθεση.

Τελικό σκορ, 3-3 με γκολ του Πραξιτέλη Βούρου στο 90+2'. Ένα deja vu κατά κάποιον τρόπο της μεταξύ τους αναμέτρησης εν έτει 2000. Έστω κι αν άλλαξαν ρόλο, θύτης και θύμα.



Τότε, ήταν ο ΟΦΗ που προηγήθηκε με 3-1, αλλά ένα γκολ του Τσιάρτα στο 67' κι ένα του Μαλαδένη στο 84', «έσωσαν» την παρτίδα για την ΑΕΚ.

Αυτές είναι και οι μοναδικές φορές, που σημειώθηκαν έξι τέρματα σε μεταξύ τους ματς. Τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Το παράδοξο; Πως παρά τα 21 χρόνια απόσταση, υπήρξε ένας κοινός «παρονομαστής».

Προφανώς, ο πρώην πλέον τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Νιόπλιας. Το 2000 στα χρώματα του ΟΦΗ, ως ποδοσφαιριστής και το 2021, στον πάγκο των Κρητικών, ως προπονητής.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0