Football Talk

Δημήτρης Λημνιός: Μετά από 8,5 μήνες, ξανά στην κανονικότητα

Δημήτρης Λημνιός: Μετά από 8,5 μήνες, ξανά στην κανονικότητα

Ο Λημνιός μπήκε στην αποστολή της Κολωνίας μετά από 2 χρόνια και χαρίζει χαμόγελα στους φίλους της ομάδας αλλά και της Εθνικής Ελλάδος.

Τελευταία συμμετοχή που κατέγραψε ο Έλληνας επιθετικός στην Bundesliga είναι τον Μάρτιο του 2021 στην εκτός έδρας ήττα της Κολωνίας με 3-0 από την Μπάγιερ Λεβερκούζεν. Η προσαρμογή του Λημνιού στην Γερμανία δεν ήταν εύκολη. Στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα των «κριαριών» μέτρησε συνολικά 13 εμφανίσεις (1 στο κύπελλο και 12 στο πρωτάθλημα) χωρίς να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το Γερμανικό με το Ελληνικό πρωτάθλημα διαφέρουν χιλιόμετρα το ένα με το άλλο, δεν θα έπρεπε να αποτελούν έκπληξη λοιπόν οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πρώτη του μόλις σεζόν έξω από τα ελληνικά σύνορα.



 Για να μπορέσει να βρει ξανά τα πατήματα του θα έπρεπε να αυξηθεί τον χρόνο συμμετοχής του, κάτι που στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γερμανίας δύσκολα θα μπορούσε να επιτευχθεί. Έτσι η Eredivisie και συγκεκριμένα η Τβέντε φάνηκαν ως η πλέον κατάλληλη επιλογή για τον 23χρονο, τότε Έλληνα εξτρέμ.



Τελικά δεν είχαν άδικο, ο Λημνιός όντως επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας ως την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Σε 36 εμφανίσεις (τις περισσότερες ως βασικός) είχε συμμετοχή σε 10 γκολ της ομάδας, σκοράροντας οχτώ φορές ενώ μοίρασε και δύο ασίστ.

Η αγωνιστική αναγέννηση του Λημνιού έπεισε τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογέτ να στηριχθεί πάνω του και να γίνει το βασικό δεξί εξτρέμ της Ελλάδας.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο Nations League ήταν εντυπωσιακό μετρώντας τρεις συνεχόμενες νίκες (απέναντι σε Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρο) με τον Λημνιό να είναι μέσα στους διακριθέντες. Η ατυχία όμως του «χτύπησε την πόρτα», στο παιχνίδι με την Κύπρο (9 Ιουνίου 2022) και ενώ το σκορ ήταν ήδη 3-0, στο 89ο λεπτό μετά από ένα άτσαλο πάτημα πέφτει στο χορτάρι παγώνοντας το κατάμεστο «Πανθεσσαλικό». Οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν την επόμενη μέρα, είχε υποστεί ρήξη χιαστού.

 

Πλέον ο Λημνιός έχει αρχίσει να γυρίζει πίσω στην κανονικότητα και αφού αγωνίστηκε πριν μερικές μέρες με την Κ21 της Κολωνίας για 45 λεπτά, μπήκε και στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με την Ουνιόν Βερολίνου, 8,5 μήνες μετά από τον βαρύ τραυματισμό του.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0