Football Talk

Clasico: Χωρίς σουτ στο στόχο η Ρεάλ στο ματς που η Μπάρτσα είχε την ελάχιστη κατοχή!

Clasico: Χωρίς σουτ στο στόχο η Ρεάλ στο ματς που η Μπάρτσα είχε την ελάχιστη κατοχή!

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου στο Μπερναμπέου (2/3), σε ένα ματς που από στατιστικής άποψης γράφτηκε αρνητική ιστορία και για τους δύο!

Το Clasico της Πέμπτης (2/3) πέρασε ήδη στην ιστορία. Η Μπαρτσελόνα με το αυτογκόλ του Έντερ Μιλιτάο (26’) πέρασε με 1-0 από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey.

Από το ματς ωστόσο ξεχώρισαν και κάποιες στατιστικές κατηγορίες. Αρχικά, το ρεκόρ του Σέρχιο Μπουσκέτς, που έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στα ντέρμπι (46) ξεπερνώντας Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος (αμφότεροι από 45).

Έπειτα, επιβεβαιώθηκε για 15ο στα τελευταία 17 Clasico το στατιστικό που «δείχνει» τον νικητή. Η ομάδα που πετυχαίνει πρώτη γκολ είναι και αυτή που τελικά παίρνει τη νίκη. Αυτό δεν άλλαξε ούτε το βράδυ της Πέμπτης.

Πάμε τώρα και στα αρνητικά. Σε κάποιο σημείο του αγώνα η κατοχή μπάλας υπέρ της «βασίλισσας» άγγιξε το ποσοστό του 65% (64,7% για την ακρίβεια). Αυτό σημαίνει πως οι «μπλαουγκράνα» είχαν το υπόλοιπο 33,3%. Μιλάμε για την χειρότερη επίδοση της δεκαετίας.

Συν τοις άλλοις, το 35,6% με το οποίο ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Τσάβι είναι το χαμηλότερο ποσοστό σε επίσημο αγώνα από το 2008 και τη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Πέρασαν 15 χρόνια και 861 παιχνίδια από τότε.

Και τέλος, το κακό στατιστικό της Ρεάλ. Οι παίκτες του Αντσελότι δεν πραγματοποίησαν ούτε ένα σουτ στο στόχο. Κάτι τέτοιο έχει να τους συμβεί από τη σεζόν 2013-2014, ενώ για εντός έδρας αναμετρήσεις πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στο 2010!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0