Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Το αυτογκόλ του Μιλιτάο έδωσε το προβάδισμα στους «αψεγάδιαστους» Καταλανούς (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-1: Το αυτογκόλ του Μιλιτάο έδωσε το προβάδισμα στους «αψεγάδιαστους» Καταλανούς (video)
Με σκόρερ τον...Μιλιτάο (26') στη λάθος εστία η Μπαρτσελόνα «πέρασε» με 1-0 (02/03) από το Μπερναμπέου και πήρε προβάδισμα έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης για το εισιτήριου του τελικού του Copa Del Rey.
Στο 3ο από τα πέντε εφετινά Clasico -μένουν από ένα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αφμότερα στο Καμπ Νόου- η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου. Οι Καταλανοί χάρη στο αυτογκόλ του Μιλιτάο (26') έπειτα από προσπάθεια του Κεσιέ νίκησαν 1-0 (02/03) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου και θα υπερασπιστούν αυτό το σκορ στις 5 Απριλίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν πολλή ένταση και πάθος στο παιχνίδι τους, αλλά καμία ουσιαστική φάση -εκτός από ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ- μέχρι το 26ο λεπτό. Τότε, η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ. Ο Κεσιέ έκλεψε τη μπάλα, έπαιξε το ένα-δύο με τον Φεράν Τόρες, βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά, ο Βέλγος απέκρουσε αλλά η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα.


Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ομάδα του Τσάβι κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και μέχρι την ανάπαυλα δεν απειλήθηκε πέρα από ένα πολύ άστοχο σουτ του Καρβαχάλ από πλεονεκτική θέση (41'). Πήγε έτσι στα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως στα τελευταία 16 Clasico, η ομάδα που σκόραρε πρώτη νίκησε 14 από αυτά.

Η Ρεάλ μπήκε με όρεξη στο δεύτερο ημίχρονο, πλησιάσε ακόμη και 65% κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τερ Στέγκεν.

Και όπως γίνεται συνήθως, ο αντίπαλος βρίσκει τη μεγάλη στιγμή. Αυτό έγινε στο 72', όταν ο Τόρες γύρισε στο πέναλτι προς τον Κεσιέ, εκείνος πλάσαρε αλλά η μπάλα χτύπησε στον Φάτι ( ! ) και έφυγε άουτ.

Τελευταία φάση στο παιχνίδι το σουτ του Ροντρίγκο που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «μπλαουγκράνα» θριαμβευτές και έτοιμους να αποκλείσουν την αιώνια αντίπαλο για 4η φορά στις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους στο θεσμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (67' Ροντρίγκο), Μόντριτς (84' Ροντρίγκες), Καμαβινγκά, Κρόος (74' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Μάρκος Αλόνσο, Μπαλντέ, Μπουσκέτς, Κεσιέ (86' Σέρχι Ρομπέρτο), Ντε Γιόνγκ, Γκάβι, Ραφίνια (69' Φάτι), Φεράν Τόρες.

Μανώλης Μακρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0