Football Talk

Ο Τεν Χαγκ «μεγαλώνει» ξανά τη Γιουνάιτεντ, γυρνώντας το ρολόι σε εποχές… Σερ Άλεξ! (video)

Ο Τεν Χαγκ «μεγαλώνει» ξανά τη Γιουνάιτεντ, γυρνώντας το ρολόι σε εποχές… Σερ Άλεξ! (video)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει βάλει το… νερό στ’ αυλάκι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν τις 30 νίκες σε 41 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και επιτέλους θυμίζουν την παλιά, σπουδαία ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Σχετικά Άρθρα

Έξι χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πάρα πολλά για μία ομάδα σαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Έρικ Τεν Χαγκ το γνώριζε αυτό πολύ καλά. Γι’ αυτό και αντιμετώπισε με απόλυτη σοβαρότητα τον τελικό του Carabao Cup απέναντι στη Νιούκαστλ (26/2, 2-0). Ο σύλλογος είχε ανάγκη την επιστροφή στις επιτυχίες. Η κατάκτηση του κυπέλλου αποτέλεσε απλώς το επιστέγασμα της φετινής αγωνιστικής εικόνας των «κόκκινων διαβόλων». Ο Ολλανδός τεχνικός, όμως, δεν μένει σε αυτό. Είναι «διψασμένος» για περισσότερα.

Το βράδυ της Τετάρτης (1/3) η ομάδα του δοκιμαζόταν στο έτερο κύπελλο του «Νησιού» που συμμετέχει, το FA Cup. Αντίπαλος η Γουέστ Χαμ με φόντο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Αυτό κατέληξε τελικά στα χέρια των παικτών της Γιουνάιτεντ και μάλιστα με ανατροπή με εμφατικό τρόπο (3-1). Το εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο, δεν είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης.

Ήταν το παιχνίδι υπ’ αριθμόν 41 στη σεζόν για την ομάδα του Τεν Χαγκ. Αυτή ήταν η 30η του νίκη, έχοντας παράλληλα πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες. Το ποσοστό επιτυχίας… ζαλίζει. Αγγίζει το 73,2%, το υψηλότερο που έχει φτάσει ποτέ στην ιστορία του ο σύλλογος! Αλλά το γεγονός που χαροποιεί ακόμα περισσότερο τους φίλους των «κόκκινων» του Μάντσεστερ είναι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός-ορόσημο, είχε να επιτευχθεί τόσο νωρίς σε μία χρονιά από την εποχή του τεράστιου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Κάτι που είχε συμβεί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα το 2006-07. Με το πέρας 40 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, η αρμάδα του Σκωτσέζου προπονητή είχε φτάσει ήδη τα 30 επιτυχημένα αποτελέσματα. Αυτό πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, μετρώντας στις υπόλοιπες δέκα αναμετρήσεις τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Η επανάληψη του συγκεκριμένου φαινομένου παρατηρήθηκε και στην τελευταία σεζόν του Φέργκιουσον στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Το 2012-13, ξανά στα τέλη του δεύτερου μήνα του έτους, οι «κόκκινοι διάβολοι» σημείωναν την 30η τους νίκη σε 40 παιχνίδια συνολικά, έχοντας τον ίδιο απολογισμό εκ νέου στα εναπομείναντα δέκα (4 ισοπαλίες, 6 ήττες).

Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια, στο Carabao Cup σταμάτησαν εν τέλει στη φάση των «16», εν αντιθέσει με τη φετινή σεζόν που έφτασαν στην κορυφή. Στο FA Cup ηττήθηκαν από την Τσέλσι στον τελικό το 2007, ενώ το 2013 γνώρισαν τον αποκλεισμό από την ίδια ομάδα στον έκτο γύρο.

Φυσικά και τις δύο χρονιές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν στο UEFA Champions League, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο να φτάσει ως το τέλος. Το 2007, η Μίλαν ήταν η ομάδα που την έθεσε εκτός στη φάση των ημιτελικών και στέφθηκε μάλιστα έπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ακολούθως, το 2013 αποχαιρέτησε από νωρίς την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης στους «16».

Αν και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, το φινάλε δεν ήταν το επιθυμητό, στην Premier League τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τερμάτισε και τις δύο φορές στην κορυφή της βαθμολογίας, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου.

Οιωνός; Σύμπτωση; Μόνο το μέλλον μπορεί να γνωρίζει αυτήν την πληροφορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έρικ Τεν Χαγκ διατηρεί την ομάδα του μέσα σε όλους της τους στόχους. Και σκοπός του είναι να παλέψει για αυτούς με όλες του τις δυνάμεις!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0