Football Talk

Διψήφιοι σε γκολ και ασίστ: Νεϊμάρ, Μέσι και…Bundesliga απειλεί!

Διψήφιοι σε γκολ και ασίστ: Νεϊμάρ, Μέσι και…Bundesliga απειλεί!

Επτά μόλις παίκτες έχουν μέχρι στιγμής διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ. Πρώτος ο Νεϊμάρ, ακολουθεί ο Μέσι και μετά…η γερμανική Bundesliga!

Μπορεί να τον κατηγορούν πως κάνει πάρτι. Και όντως αυτό ισχύει. Όχι όμως μόνο εκτός αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Νεϊμάρ είναι τη δεδομένη στιγμή πρώτος στη λίστα των -μόλις επτά- παικτών με διψήφιο αριθμό γκολ/ασίστ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ακολουθεί ποιος άλλος; Φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, ενώ στις υπόλοιπες πέντε θέσεις έχουμε τέσσερις εκπροσώπους από τη γερμανική λίγκα και τον…σούπερ Κβαρατσχέλια!

Ο «παρτάκιας» και ο GOAT! 

Παρά το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν την τρέχουσα σεζόν, ο Νεϊμάρ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Βραζιλιάνος σταρ μετράει 18 γκολ και 17 ασίστ σε 29 συμμετοχές. Έχει 13 τέρματα και 11 τελικές πάσες στο πρωτάθλημα, δύο γκολ και τρεις ασίστ στο Champions League, ένα γκολ και τρεις ασίστ στο κύπελλο και ακόμη δύο (γκολ) στο Σούπερ Καπ Γαλλίας.
Ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο «Διόσκουρος» Λιονέλ Μέσι. Δε θα μπορούσε άλλωστε να λείπει ο Αργεντινός παικταράς. Έχει ακριβώς ένα γκολ και μια ασίστ λιγότερη σε ένα ματς λιγότερο! Δηλαδή; 17 γκολ και 16 ασίστ σε 28 συμμετοχές. Απίθανο. Στο πρωτάθλημα μετράει 12 γκολ και ισάριθμες πάσες, τέσσερα γκολ και άλλες τόσες ασίστ στο Champions League και ακόμη μια φορά σκόρερ στο γαλλικό Σούπερ Καπ.

Ο Κβαρατσχέλια και οι…Γερμανοί!

Τέσσερις από τους υπόλοιπους πέντε παίκτες που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη λίστα αγωνίζονται στη Bundesliga. Ο λόγος για τον Κόλο Μουανί (3ος) με 15 γκολ και 14 ασίστ, που μπορεί να έχασε την ευκαιρία του αιώνα στο Μουντιάλ, κερδίζει όμως -αξία- τα βλέμματα με τα όσα κάνει στο χορτάρι.

Τέταρτος ο μπροστάρης -μαζί με τον Οσιμέν- της Νάπολι, Χβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο νεαρός εξτρέμ οδηγεί τους Ναπολιτάνους στο Σκουντέτο με 10 γκολ και 11 ασίστ, ενώ προσθέτει ακόμη δύο τέρματα και τέσσερις τελικές πάσες στο Champions League.

Ακολουθεί στην πέμτπη θέση ο εκρηκτικός και εκπληκτικός Τζαμάλ Μουσιάλα με 15 γκολ και 11 ασίστ σε 31 συμμετοχές με τη Μπάγερν Μονάχου.

Επόμενος ο συμπαίκτης του, Σερζ Γκνάμπρι, που μετράει 11 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ το παζλ συμπληρώνει ο Γιόνας Χόφμαν της Γκλάντμπαχ με 10 γκολ και άλλα τόσα «σερβιρίσματα», από οκτώ σε πρωτάθλημα και από δύο σε κύπελλο.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0