Football Talk

Premier League: Έκανε το… χρέος και +5 για την Άρσεναλ – Ασίστ ο Τσιμίκας στη νίκη της Λίβερπουλ! (video)

Premier League: Έκανε το… χρέος και +5 για την Άρσεναλ – Ασίστ ο Τσιμίκας στη νίκη της Λίβερπουλ! (video)

Καταιγισμός γκολ από την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Έβερτον, την οποία κέρδισε 4-0 και πλέον είναι στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Άργησε, αλλά έφτασε στη νίκη η Λίβερπουλ με σκορ 2-0 κόντρα στη Γουλβς, με τον Κώστα Τσιμίκα να δημιουργεί με εξαίσια ενέργεια το γκολ του Σαλάχ.

Σχετικά Άρθρα

Δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις διεξήχθησαν το βράδυ της Τετάρτης (1/3) στην Premier League, με τις γηπεδούχους να μετρούν ισάριθμες νίκες. Στο Έμιρεϊτς η Άρσεναλ θριάμβευσε εις βάρος της Έβερτον με 4-0, ενώ στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ άργησε, αλλά βρήκε δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο και επέστρεψε στα «τρίποντα» μετά το 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας.

Μπορεί για περίπου 40 λεπτά η Άρσεναλ να μην είχε τρόπο να σπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας της Έβερτον, όμως από τη στιγμή που τα κατάφερε δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με πρωταγωνιστές τους Σάκα (γκολ, ασίστ) και Μαρτινέλι (2 γκολ) πήρε μία ευρεία νίκη με σκορ 4-0 και πλέον η διαφορά της από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς.

Δύο τελικές στον στόχο είχαν όλες κι όλες οι «κανονιέρηδες» στο πρώτο ημίχρονο όμως αμφότερες κατέληξαν στα δίχτυα! Στο 40’ ο Ζιντσένκο με έξοχη κάθετη πάσα, βρήκε τον Σάκα μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος αφού υποδέχθηκε με ιδανικό τρόπο την μπάλα, νίκησε τον Πίκφορντ με δυνατό σουτ.

Έξι λεπτά μετά, ο Σάκα από εκτελεστής έγινε δημιουργός. Αφού πίεσε ψηλά την άμυνα της Έβερτον, «τσίμπησε» με έξυπνο τρόπο την μπάλα από τα πόδια του Γκάνα Γκέιγ και την έστρωσε στον Μαρτινέλι, ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ έκανε το 2-0. Ο Βραζιλιάνος βέβαια είχε υποδειχθεί αρχικά σε θέση οφσάιντ, όμως με χρήση του VAR το γκολ μέτρησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ «πάτησε» περισσότερο γκάζι, πίεσε έντονα και μέσα σε 10 λεπτά σκόραρε δύο φορές ακόμη για το τελικό σκορ. Στο 71’ ο Έντεγκααρντ εκμεταλλεύτηκε άψογα την παράλληλη σέντρα του Τροσάρ και με πλασέ από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-0. Με πανομοιότυπο τρόπο, στο 81’, ο Ενκέτια σέρβιρε στον Μαρτινέλι, ο οποίος με το «μυτάκι» νίκησε τον Πίκφορντ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Λίβερπουλ ίδρωσε αρκετά, αλλά εν τέλει κατόρθωσε να πάρει τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Γουλβς, σε ένα ματς που ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ενώ μάλιστα φόρεσε μαύρο περιβραχιόνιο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τις δύο ομάδες, παρότι αμφότερες είχαν τις ευκαιρίες τους για γκολ, με αποκορύφωμα το σουτ του Μουτίνιο στο 3’ που εξουδετέρωσε ο Άλισον.

Αντίθετα, το δεύτερο μέρος ήταν ένας… κόκκινος μονόλογος. Η Λίβερπουλ θύμισε την ομάδα των προηγούμενων ετών και με καλή απόδοση έφτασε αυτό το 2-0. Αρχικά, ο Νούνιες είδε ένα γκολ του να ακυρώνεται στο 66’ μετά από χρήση VAR για φάουλ, όμως οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να βρουν ακόμη ένα. Σκόρερ ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ μέσα στο 2023, προ κενής εστίας, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σα στο 73’.

Σχεδόν αμέσως, στο 77’, ήρθε και το 2-0, με τον Τσιμίκα να κάνει επέλαση από τα αριστερά και τη σωστή στιγμή να «σπάει» για τον Σαλάχ, ο οποίος έφτασε τα 20 γκολ τη φετινή σεζόν.

Έτσι, η Λίβερπουλ ανέβηκε στην 6η θέση με 39 βαθμούς, έξι λιγότερους από την 4η Τότεναμ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0