Football Talk

Κρεμονέζε: Παραωρίμασε το... κρασί της νίκης και έφτασε τα 27 χρόνια (Video)

Κρεμονέζε: Παραωρίμασε το... κρασί της νίκης και έφτασε τα 27 χρόνια (Video)

Η πρώτη νίκη της σεζόν για την Κρεμονέζε στην Serie A είναι γεγονός. Το τρίποντο αυτό βέβαια άργησε και πολύ μάλιστα. Οι 24 αγωνίστηκες δεν είναι τίποτα μπροστά στα 27 χρόνια αναμονής.

Η μεγάλη έκπληξη της 24η αγωνιστική στην Serie A έγινε στην Κρεμόνα στο παιχνίδι μεταξύ της Κρεμονέζε και της Ρόμα. Οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία νίκη απέναντι στους «πρωτευουσιάνους» με 2-1 και «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας πλέον τους 12 βαθμούς. Η νίκη αυτή για την Κρεμονέζε όχι απλώς ήταν η πρώτη της στην φετινή Serie A, αλλά η πρώτη της από το μακρινό 1996 (όσον αφορά την πρώτη κατηγορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου).


Η Κρεμονέζε είχε μία σταθερή παρουσία στην πρώτη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος, αυτό όμως άλλαξε το 1996 όταν και υποβιβάστηκε στην Serie B. Για 27 ολόκληρα χρόνια «χαροπάλευε» στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας φτάνοντας μέχρι και στην Serie C.

Φέτος επανήλθε στα «μεγάλα σαλόνια» χωρίς όμως να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο δυσκολίας. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου όπου νίκησε με 2-1 παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στην σεζόν. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ρόμα δέχθηκε δεύτερη «σφαλιάρα» από την Κρεμονέζε για φέτος καθώς στις αρχές του 2023 είχε ηττηθεί και συνάμα αποκλειστεί από τον θεσμό του κυπέλλου εντός έδρας με το ίδιο σκορ (2-1). Στις πρώτες 23ης αγωνιστικές αγνοούσε την νίκη έχοντας μόλις 9 ισοπαλίες και 14 ήττες. Η Ρόμα «έσπασε» την κατάρα αυτή, όχι μόνο της φετινής σεζόν αλλά και από τον Μάρτιο του 1996.   

Την σεζόν 1995/1996 ήταν και η τελευταία της Κρεμονέζε στην Serie A. Την χρονιά αυτή τερμάτισε 17η συγκεντρώνοντας μόλις 27 βαθμούς και πραγματοποίησε την τελευταία της νίκη στις 31 Μαρτίου του 1996 στην έδρα της Πάντοβα με 2-1 (την οποία και ακολούθησε στο τέλος της σεζόν στην Serie B). Την «σκυτάλη» πλέον πήρε η Ρόμα μετά από 27 χρόνια όπου και αναζωπύρωσε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.  

Η Κρεμονέζε παρά την σπουδαία της επικράτηση αυτή συνεχίζει να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και θέλει ένα μικρό θαύμα για να σωθεί από τον υποβιβασμό. Η νίκη αυτή βέβαια, μαζί με την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, ίσως της δώσει την απαραίτητη ψυχολογία για να γυρίσει την κατάσταση που είναι εναντίων της και να παραμείνει (έστω και για του χρόνου) στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας.    

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0