Football Talk

Γιουβέντους – Τορίνο 4-2: Ολική ανατροπή για την «μεγάλη κυρία» στο ντέρμπι της πόλης (Video)

Γιουβέντους – Τορίνο 4-2: Ολική ανατροπή για την «μεγάλη κυρία» στο ντέρμπι της πόλης (Video)

Ένα ντέρμπι με τα όλα του εξελίχθηκε σήμερα (28/02) στο Τορίνο ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Τορίνο για την 24η αγωνιστική της Serie A. Το τελικό 4-2 δεν αντικατοπτρίζει καν την συνολική εικόνα του παιχνιδιού καθώς οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι.

Το ντέρμπι ανάμεσα στις συμπολίτισσες Γιουβέντους και Τορίνο εξελίχθηκε σε θρίλερ με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δύσκολη νίκη για τους γηπεδούχους με 4-2 για την 24η  αγωνιστική της Serie A.



Γκολ με το «καλημέρα» για την Τορίνο μόλις στο 3ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπουοντζόρνο πήρε κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στον Καραμό. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν αστόχησε από ευνοϊκή θέση και έκανε το 1-0 στην έδρα της Γιουβέντους.


Οι γηπεδούχοι επανήλθαν γρήγορα στο παιχνίδι με τον Κουαδράδο να ισοφαρίζει στο 16’. Το σουτ που επιχείρησε ο Κολομβιανός μέσα από την περιοχή κόντραρε και ξεγέλασε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς κάνοντας το 1-1, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από ποδοσφαιριστές και οπαδούς.


Η τρομερή επέμβαση του Σέζνι στην εξαιρετική κεφαλιά του Σανάμπρια στο 40’ κράτησε όρθια την Γιουβέντους στο παιχνίδι.

Στο 43’ ο Σανάμπρια αυτήν την φορά νίκησε τον Σέζνι με έξυπνο τσίμπημα της μπάλας μέσα από την περιοχή, με τον Πολωνό να μην προλαβαίνει να αντιδράσει εγκαίρως και να γίνετε το 2-1.


Η Γιουβέντους όμως ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+1’. Υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία και με κεφαλιά «κανονιά» ο Ντανίλο έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 2-2.  


Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ολική ανατροπή με τον Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος βγήκε σε τετ-α-τετ απέναντι στον συμπατριώτη του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

  Στο 67’ ήταν σειρά της Τορίνο για να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Ο Λινέτι με ένα καλοζυγισμένο πλάσε έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι παγώνοντας το «στάδιο Γιουβέντους».

Η ολική ανατροπή για την Γιουβέντους ήρθε τελικά στο 71ο λεπτό. Ο Κιέσα έστειλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Βρέμερ και εκείνος «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα. Τρίτος αμυντικός που σκοράρει για την Γιουβέντους στο παιχνίδι μετά τους Ντανίλο και Κουαδράδο.


Ο Ραμπιό στο 81’ έδωσε την πολυπόθητη και συνάμα εντυπωσιακή νίκη στην ομάδα του κάνοντας το 4-2. Σέντρα του Κόστιτς από εκτέλεση φάουλ δημιούργησε μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Τορίνο, την οποία και εκμεταλλευτικέ ο Γάλλος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Έξι γκολ στο ντέρμπι του Τορίνο είχαμε να δούμε από το μακρινό 1982.




Επίσεις αξίζει να σημειωθεί πως ο Πογκμπά μπήκε αλλαγή στο 69' και αγωνίστηκε μετά από σχεδόν ένα χρόνο απραξίας. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Σέζνι, Σάντρο. Μπρέμερ (90' Μπονούτσι), Ντανίλο, Κουαδράδο (69' Ντε Σίγλιο), Φαγκιόλι, Μπαρενετσέα (69' Πογκμπά), Ραμπιότ, Κόστιτς, Ντι Μαρία (69' Ντι Μαρία), Βλάχοβιτς (96' Κιν)

Τορίνο (Ι. Γιούριτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μπουοντζόρνο, Σουρς, Τζίντι (84' Γκραβιλιόν), Ροντρίγκες (75' Βοϊβόντα), Ίλιτς, Λινέτι (74' Ρίτσι), Σίνγκο, Καραμό (60' Ράντονιτς) (75' Σεκ), Μίραντσουκ, Σανάμπρια

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0