Football Talk

Γιουβέντους – Τορίνο: Η «γκρανάτα» έρχεται να καταρρίψει ένα... σκονισμένο ρεκόρ που κρατάει 28 χρόνια!

Γιουβέντους – Τορίνο: Η «γκρανάτα» έρχεται να καταρρίψει ένα... σκονισμένο ρεκόρ που κρατάει 28 χρόνια!

Η Γιουβέντους υποδέχεται την Τορίνο (28/02) για την 24η αγωνιστική της Serie A. Οι δύο ομάδες απέχουν μεταξύ τους μόλις έναν βαθμό, έπειτα από την ποινή της Γιούβε, αλλά εδώ μιλάμε για ένα ντέρμπι αίμα και άμμος, στο οποίο η «Γηραιά Κυρία» έχει την… στατιστική με το μέρος της.

Το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τα έχει βρει... σκούρα στο φετινό πρωτάθλημα. Αν και ήταν υποψήφια για την πρώτη 4άδα, η αφαίρεση βαθμών μετά την τιμωρία της, την έριξε στην 8η θέση της κατάταξης, με μόλις 32 βαθμούς. Σε απόσταση αναπνοής από τους «μπιανκονέρι» βρίσκεται η συμπολίτισσα Τορίνο, που στα τελευταία δύο παιχνίδια της, δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο «Σαν Σίρο» ηττήθηκε από την Μίλαν (1-0) ενώ στο εντός έδρας ματς με την Κρεμονέζε, η ισοπαλία (2-2) δεν ευνόησε την ομάδα του Ιβάν Γιούριτς.

Ένα ιστορικό ρεκόρ που κρατάει 28 χρόνια έρχεται να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την «γκρανάτα». Διότι η τελευταία φορά που η ομάδα κέρδισε στο γήπεδο τη μισητή αντίπαλό της, ήταν στις 9 Απριλίου του 1995! Από τότε οι δύο μονομάχοι έχουν συναντηθεί 16 φορές, με την «Γιούβε» να κερδίζει τις 11  και μόλις πέντε ματς έληξαν ισόπαλα.    

Φέτος τα πράγματα δεν αλλάζουν. Το... κόμπλεξ της Τορίνο ίσως εμφανιστεί ξανά, με το έργο της να είναι ούτως ή άλλως δύσκολος. Το συγκρότημα του Μαξ Αλέγκρι είχε επικρατήσει στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς, με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Παρά τα όσα δείχνουν τα στασιαστικά, η «Τόρο» είδε τη διαφορά από την Γιουβέντους να μειώνεται, χάρη κυρίως στη γραφειοκρατία, αλλά τι καλύτερο να βάλει άλλη μία τρικλοποδιά στη μεγάλη αντίπαλό της. Σίγουρα  είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην κατάταξη.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0