Football Talk

Τσέλσι: Ο Πότερ δεν είναι… μάγος και οι «μπλε» γυρίζουν 30 χρόνια πίσω! (video)

Τσέλσι: Ο Πότερ δεν είναι… μάγος και οι «μπλε» γυρίζουν 30 χρόνια πίσω! (video)

Ο Γκρέιαμ Πότερ αδυνατεί να αλλάξει την κατάσταση που βρίσκεται η Τσέλσι το τελευταίο διάστημα. Οι «μπλε» όχι απλώς έχουν μπει με το… αριστερό στο 2023, αλλά οι επιδόσεις τους στο πρώτο δίμηνο του έτους, γυρνούν την ομάδα 30 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1993!

Ο Γκρέιαμ Πότερ μπορεί να έχει το ίδιο επώνυμο με τον διάσημο μάγο των βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά δεν έχει και τη… χάρη. Η Τσέλσι συνεχίζει να «βουλιάζει», ο Άγγλος τεχνικός δεν βρίσκει λύσεις και πλέον η καρέκλα του… τρίζει! Για να καταλάβουμε το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο λονδρέζικος σύλλογος, κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2023, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις μία νίκη σε 11 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Επίδοση, που για να εντοπίσουμε χειρότερη, πρέπει να γυρίσουμε 30 ολόκληρα χρόνια πίσω.

Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ήρθε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με το ισχνό 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (15/1) για την Premier League. Κατά τα άλλα, στο πρωτάθλημα μετρά τέσσερις ισοπαλίες (Νότιγχαμ Φόρεστ, Λίβερπουλ, Φούλαμ, Γουέστ Χαμ) και τέσσερις ήττες (Μαν. Σίτι, Φούλαμ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ). Ακόμα, αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του FA Cup από τους «πολίτες» (8/1, 4-0), ενώ ηττήθηκε και στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League από την Ντόρτμουντ στην Γερμανία (15/2, 1-0).

Χαρακτηριστικό της κακής περιόδου που διανύει η Τσέλσι, είναι ότι στα τελευταία της έξι παιχνίδια, ενώ έχει επιχειρήσει 83 τελικές προσπάθειες, σημείωσε μόλις ένα γκολ! Με τα xGoals να φτάνουν στα 8.3. Μάλιστα, δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε καμία από τις 10 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις που έδωσε εκτός έδρας. Η τελευταία φορά που έφυγε νικήτρια από το γήπεδο του αντιπάλου της, ήταν τον Οκτώβριο του 2022, όταν επικράτησε της Σάλτσμπουργκ με 2-1, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις εφιαλτικές επιδόσεις της ομάδας του Πότερ αναφορικά με τα αποτελέσματα μέσα στο 2023. Η μία νίκη που έχει σημειώσει στους δύο πρώτους μήνες του έτους, γυρνά τους «μπλε» πίσω στο 1993. Ήταν, τότε, η πρώτη σεζόν της νεοσύστατης Premier League και οι Λονδρέζοι δεν είχαν ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δεύτερο μισό της. Μάλλον το αντίθετο.

Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 1993, έχοντας δώσει δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είχαν επικρατήσει σε καμία από αυτές! Το μόνο που μπόρεσαν να επιτύχουν ήταν να αποσπάσουν δύο ισοπαλίες (ΚΠΡ, Λίβερπουλ). Προπονητής της ομάδας τότε ήταν ο Ίαν Πόρτερφιλντ, ο οποίος ωστόσο αντικαταστάθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου από τον Ντέιβιντ Γουέμπ, με την Τσέλσι να τερματίζει τελικά στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Φυσικά, οι «μπλε» τώρα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς στο επίμαχο διάστημα για το αγγλικό πρωτάθλημα, συγκριτικά με τους δύο που είχε η ομάδα του 1993. Οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ έχουν μαζέψει επτά πόντους σε εννέα αγωνιστικές, ωστόσο και πάλι, μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Γιατί αυτό; Διότι αποτελεί τη χειρότερη συγκομιδή για το σύλλογο στον 21ο αιώνα!

Poter_1.jpg

Για να βρούμε την αμέσως επόμενη, χρειάζεται να κοιτάξουμε στο 1998. Τότε, η Τσέλσι είχε δώσει έξι παιχνίδια για την Premier League στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, έχοντας πάρει μόλις έξι βαθμούς με δύο νίκες (Κόβεντρι, Μπάρνσλεϊ). Σε όλα τα υπόλοιπα είχε γνωρίσει την ήττα.

O 47χρονος προπονητής βρίσκεται σε δεινή θέση. Όλα του πηγαίνουν στραβά. Ο ίδιος αδυνατεί να βρει τις σωστές λύσεις, ενώ τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην ομάδα για την ενίσχυση του ρόστερ, δεν έχουν καρποφορήσει έως τώρα. Το πρώτο δίμηνο του 2023, όπως είδαμε, ήταν καταστροφικό. Τα… μάγια του Πότερ δεν πιάνουν και καθώς φαίνεται, ο ίδιος μετράει πια μέρες στον πάγκο του λονδρέζικου συλλόγου…

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0