Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη La Liga: Το «ευχαριστώ, δεν θέλω» της Μπάρτσα στο μαδριλένικο δώρο και ο… σάλος με τη διαιτησία! (video)

Οι 5+1 στιγμές της αγωνιστικής στη La Liga: Το «ευχαριστώ, δεν θέλω» της Μπάρτσα στο μαδριλένικο δώρο και ο… σάλος με τη διαιτησία! (video)

Το μεγαλύτερο μέρος της 23ης στροφής της La Liga ανήκει πλέον στο παρελθόν (Βιγιαρεάλ-Χετάφε παίζουν στις 22:00, 27/2) με τη μοιρασιά στο ντέρμπι της Μαδρίτης να περνά απροσδόκητα σε δεύτερη μοίρα. Από το κάζο της Μπάρτσα, στο… οξυγόνο που υπάρχει στη Βαλένθια, τα δύο πρόσωπα της Σεβίλλης και το διαιτητικό σάλο. Το BN Sports κρατά το… απόσταγμα της αγωνιστικής σε ένα αγαπημένο 5+1.

Της το δίνουν και δεν το… θέλει της Μπαρτσελόνα, η οποία μέχρι τώρα έβρισκε παρηγοριά στα πάτρια εδάφη όμως ήρθε η ώρα να μπει μία άνω τελεία στην ξέφρενη πορείας της, έστω και αναπάντεχη.

Η La Liga όπως και όλα τα πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» μπαίνουν στο τελευταίο τους κομμάτι σιγά σιγά με την κατάσταση αλλού να ξεκαθαρίζει και αλλού να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Το BN Sports περνά την 23η στροφή του ισπανικού πρωταθλήματος από… ακτίνες και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Η μοιρασιά στη Μαδρίτη που δεν ευνόησε κανέναν

Η πρωτεύουσα χωρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/2) για χάρη του ντέρμπι της πόλης με τη Ρεάλ να μένει στο 1-1 με τη συμπολίτισσά Ατλέτικο και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μάλλον πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη με αυτό.

Οι «μερένγκες» έμειναν στο θρίαμβο του Άνφιλντ μεσοβδόμαδα και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν με προυποθέσεις και συνέπεια την κλασσική συνταγή του Ντιέγκο Σιμεόνε, του οποίου ως συνήθως η ομάδα πήρε υψηλό βαθμό τακτικά. Ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα για ένα γεμάτο ημίωρο βοήθησε, με το βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε (ισοφάρισε στο 85’) να μην της επιτρέπει να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Γκέλα… ολκής για τη Μπάρτσα

Αν κάποιος περιφερόταν με μια κάμερα στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα» μετά το τέλος του ντέρμπι της Μαδρίτης, θα έβλεπε σίγουρα αρκετά χαμόγελα, τα οποία εν τέλει της βγήκαν… ξινά. Η Μπαρτσελόνα, στην οποία απέμειναν μονάχα οι εγχώριοι στόχοι, έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς πιθανότατα στην Αλμερία, ούσα ακίνδυνη και με μόλις μία τελική στο στόχο, άφησε το δώρο από την πρωτεύουσα να περάσει… ανεκμετάλλευτο.

Οι παίκτες του Τσάβι δεν είχαν φαντασία, ήταν άκρως προβλέψιμοι και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στη σεζόν στη La Liga. Όλα αυτά μάλιστα κόντρα σε μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή της και την περασμένη εβδομάδα «έφαγε» έξι γκολ κόντρα στη Χιρόνα. Αυτή τη φορά όμως, μυρίστηκε… αίμα και δεν χαρίστηκε.

Από το ζενίθ στο ναδίρ τρεις μέρες δρόμος στη Σεβίλλη

Μία νίκη από… χρυσάφι έκανε στην Ανδαλουσία η Οσασούνα, η οποία την φέρνει στο -1 από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Παμπλόνα μετά από ένα μήνα… ανομβρίας βρήκε το ιδανικό «θύμα» στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν και πήρε μία ένεση ψυχολογίας μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη.

Ταυτόχρονα, οι Σεβιγιάνοι βυθίστηκαν ακόμα πιο χαμηλά με το φάσμα του υποβιβασμού να απέχει μόλις δύο βαθμούς. Και όλα αυτά δύο μέρες μετά την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Europa League με το πρόβλημα της Σεβίλλης στην ενδοχώρα να είναι μεγάλο πλέον.

Υπάρχει σφυγμός στη Βαλένθια

Άλλη μία κραταιά δύναμη του παρελθόντος που τη φετινή σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο. Η Βαλένθια είναι με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, οι φίλοι της μαζεύονται περισσότεροι έξω από το Μεστάγια παρά μέσα σε αυτό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον ιδιοκτήτη Πίτερ Λιμ, αλλά έστω κι΄ έτσι οι «νυχτερίδες» έφτασαν σε ένα σημαντικό τρίποντο.

Παρότι η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι και η Βαλένθια είχε πέντε συνεχόμενες ήττες, η αρμάδα του Ρουμπέν Μπαράχα έβγαλε αντίδραση και πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στην τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Σοσιεδάδ. Ακόμα κι΄ έτσι βέβαια οι «νυχτερίδες» είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού όμως το συμπέρασμα της 23ης στροφής είναι πως υπάρχει σφυγμός ακόμα στις όχθες του ποταμού Τούρια.

Τεράστιος εκνευρισμός με τη διαιτησία και… προπηλακισμοί!

Η πρεμιέρα της 23ης Αγωνιστικής στην Ισπανία δεν άνοιξε και με τον… καλύτερό τρόπο με την τεράστια ανατροπή της Μπέτις στην έδρα της Έλτσε να μη λαμβάνει την αναγνώριση που της άρμοζε κυρίως λόγω κάποιων διαιτητικών αποφάσεων.

Οι άνθρωποι της Έλτσε έβραζαν με τον Ιγκλέσιας Βιλανουέβα (ρέφερι της αναμέτρησης) ο οποίος έδειξε τρεις κόκκινες κάρτες σε εκείνους (η μία στον πάγκο), βάζοντάς τα μαζί του και για τη φάση που προήλθε το 2-3 στο 95΄. Μπορεί οι «Βερντιμπλάνκος» να βρήκαν το χρυσό γκολ από την άσπρη βούλα ωστόσο η παράβαση προέκυψε από ένα φάουλ σκέτη… εφεύρεση όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τα παράπονα των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και στο «τρίτο ημίχρονο» με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Κρίστιαν Μπαγκαρνίκ, να κάνει «έφοδο» στα αποδυτήρια των διαιτητών, απειλώντας τους πως δεν θα φύγουν από το γήπεδο.

Άλβαρο Ροντρίγκες: Ο 18χρονος με… σκάρτα 20 λεπτά συμμετοχής μετρά ένα γκολ και μια ασίστ

Με τόσους αστέρες τριγύρω του κι΄ όμως σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι έκανε τους πάντες να ασχολούνται μαζί του. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο ντέρμπι της πρωτεύσας ούτε από το Μπενζεμά ούτε από τον Ροντρίγκο και τον Βινίσιους αλλά από το κεφάλι ενός πιτσιρικά Ουρουγουανού που μετρά σκάρτα 20 λεπτά συμμετοχής συνολικά με τη φανέλα της αντρικής ομάδας. Και παρόλα αυτά, έχει προλάβει να βγάλει τελική πάσα (την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Οσασούνα) και να χριστεί σκόρερ.

Ο νεαρός Άλβαρο Ροντρίγκες με μία έξοχη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Όμπλακ και συστήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Άλβαρο Ροντρίγκες λοιπόν, το νέο «διαμάντι» των Μαδριλένων ακούει στο όνομά του.

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0