Football Talk

Μίλαν - Αταλάντα 2-0: Έχασε τα... άχαστα, δεν το πλήρωσε και «έπιασε» την Ίντερ (video)

Μίλαν - Αταλάντα 2-0: Έχασε τα... άχαστα, δεν το πλήρωσε και «έπιασε» την Ίντερ (video)
Η Μίλαν «πολιόρκησε» την Αταλάντα (26/02, 2-0) και παρότι έχασε πολλές -και καλές- ευκαιρίες για να κελιδώσει το ματς, δεν «τιμωρήθηκε» και πλέον ισοβαθμεί με την Ίντερ, στη 2η θέση της Serie A.
Συνέχεια στις πειστικές της εμφανίσεις έδωσε η Μίλαν, έστω κι αν έβαλε «εμπόδια» στον εαυτό της. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με σκορ 2-0 (26/02) της Αταλάντα, με το αυτογκόλ του Μούσο στο 25' -προϊόν της «βολίδας» του Ερναντέζ- και το γκολ του Μεσίας στο 86' να κρίνουν την αναμέτρηση.

Τέταρτη σερί νίκη για το σύνολο του Στέφανο Πιόλι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα, δίχως να δεχθεί γκολ. Σαφώς, το «τρένο» του πρωταθλήματος έχει φύγει, αλλά «έπιασε» τουλάχιστον την Ίντερ στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, σε ένα ματς που το Σαν Σίρο σείστηκε στην επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην αγωνιστική δράση. 

Από την αρχή του παιχνιδιού, η Μίλαν «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, ευτύχησε να προηγηθεί.

Στο 25ο λεπτό, ο Τεό Ερναντέζ εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής, που κατέληξε στο δοκάρι και με τη... βοήθεια της πλάτης του Μούσο, κατέληξε στα δίχτυα, για να «γραφτεί» το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα (33'), ο Λεάο έκανε την ατομική ενέργεια, «πάτησε» περιοχή, αλλά το σουτ του, από αρκετά πλάγια θέση, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Παρά το προβάδισμά της, η Μίλαν συνέχισε να ασκεί πίεση για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» το ματς, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ενδεικτικό πως ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο δίχως σουτ εντός ή εκτός εστίας, ενώ συνολικά στο ματς, είχαν μόλις τρεις ευκαιρίες για γκολ και καμία εντός στόχου.

Ο Μεσίας λίγο έλειψε να βρει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για τους «ροσονέρι», αλλά το τελείωμά του στο 71ο λεπτό δεν ήταν καλό. Εν τέλει, «εξιλεώθηκε» για αυτήν τη χαμένη του ευκαιρία στο 86', διαμορφώνοντας το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, μετά από ασύλληπτη ασίστ του Λεάο.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλούλου, Τομόρι, Τιαό, Μεσίας (89' Σάλεμακερς), Κρούνιτς, Τονάλι, Ερναντέζ, Ντίας (74' Ντε Κέτελαρ), Λεάο (88' Ρέμπιτς), Ζιρού (74' Ιμπραΐμοβιτς).

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντζιμσίτι, Σκαλβίνι (84' Παλομίνο), Τζαπακόστα (84' Ρουγκέρι), Ντε Ρούν, Κοπμάινερς (84' Βορλίτσκι), Μέλε, Έντερσον (63' Μπόγκα), Χόιλουντ, Λούκμαν (69' Μουριέλ).

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0