Football Talk

Όταν η Γιουνάιτεντ έπαιρνε τον προηγούμενο τίτλο, είχε αρχηγό τον Ρούνεϊ και η Νιούκαστλ ήταν στην Championship!

Όταν η Γιουνάιτεντ έπαιρνε τον προηγούμενο τίτλο, είχε αρχηγό τον Ρούνεϊ και η Νιούκαστλ ήταν στην Championship!

Έξι χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τίτλο. Τι μεσολάβησε σε αυτές τις 2.200 ημέρες;

Τέλος στη μεγαλύτερη περίοδο «ξηρασίας» τα τελευταία 40 χρόνια έβαλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσει την «χρυσή» ευκαιρία που της δόθηκε να κατακτήσει έναν τίτλο, για πρώτη φορά μετά από 2.200 ημέρες.

Πήγε στο Wembley ως το απόλυτο φαβορί και δικαιολόγησε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο τον λόγο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να προηγούνται με 2-0, χάρη στα γκολ των Μάρκους Ράσφορντ και Καζεμίρο.

Ο πρώτος έφτασε τα 25 γκολ φέτος, ο δεύτερος τα… τέσσερα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσα δηλαδή είχε σημειώσεις στα 29 προηγούμενα παιχνίδια του σε Αγγλία και Ισπανία, και το πρώτο τρόπαιο μετά το Europa League του 2017 είναι γεγονός.

Είναι εντυπωσιακό ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς ποια ήταν η κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη; Αν σκεφτούμε δηλαδή πως μιλάμε για μία σεζόν μετά την κατάκτηση της Premier League από τη Λέστερ και 365 ημέρες πριν ξεκινήσει η επική μονομαχία της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ.

Αρχηγός της Γιουνάιτεντ τότε, υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο άνθρωπος δηλαδή που… πέρυσι, πήγε να σώσει από τον υποβιβασμό την Ντέρμπι των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων.

Επιπλέον, η Νιούκαστλ αγωνιζόταν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο Έντι Χάου είχε μόλις μπει στη ζωή της… Μπόρνμουθ. Στον ποδοσφαιρικό χάρτη κυριαρχούσε η τριπλέτα «Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες», ενώ η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι έφτανε στα προημιτελικά του Champions League!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πλέον πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και πόσο σημαντικό είναι για ολόκληρο τον οργανισμό των «κόκκινων διαβόλων», πως ένας τίτλος έκανε… επιτέλους την εμφάνισή του!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε, άλλον προπονητή στον πάγκο, με διαφορετικό αρχηγό, με τον Μάρκους Ράσφορντ τον πιο «φορμαρισμένο» επιθετικό του πλανήτη, τη Λέστερ να παλεύει για τη σωτηρία και τη Νιούκαστλ να ελπίζει πως θα συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης περιόδου. Εντυπωσιακές διαφορές…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0