Football Talk

Αλμερία - Μπαρτσελόνα 1-0: Γκέλα για τους Καταλανούς και ανεκμετάλλευτο το... δώρο! (video)

Αλμερία - Μπαρτσελόνα 1-0: Γκέλα για τους Καταλανούς και ανεκμετάλλευτο το... δώρο! (video)
Από Μαδρίτη μεριά πήρε το μήνυμα αλλά κάπου χάθηκε στη... μετάφραση. Η Μπαρτσελόνα γκέλαρε στην έδρα της Αλμερία (1-0) και δεν εκμεταλλεύτηκε το «Χ» στο ντέρμπι της Μαδρίτης, με τη διαφορά από τη Ρεάλ να παραμένει στους 7 βαθμούς. Βαθμολογική «ανάσα» για τους γηπεδούχους.
Τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Europa League, η Μπαρτσελόνα έκανε τη χειρότερή της εμφάνιση και ηττήθηκε ξανά, στην Ισπανία αυτή τη φορά. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν άνευροι, δεν απείλησαν και ουσιαστικά πέταξαν στον «κάδο των αχρήστων» την ευκαιρία που τους δόθηκε από την πρωτεύουσα μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Μαδρίτης. Μάλλον αποπροσανατόλησε το ροτέισον του Τσάβι (ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου με τη Ρεάλ, 2/2, 22:00), «ξεκόλλησαν» από τη ζώνη του υποβιβασμού οι γηπεδούχοι.
Έπρεπε να περάσουν 24 λεπτά για να έρθει η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς και αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ. Εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λουίς Σουάρες στην πλάτη του Αντρέας Κρίστενσεν, ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν και τον... εκτέλεσε με δύναμη για το 1-0 (24’).
Οι γηπεδούχοι κατάλαβαν ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν ήταν στα καλυτερά τους και λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τερματά τους, αγγίζοντας το 2-0 αμέσως μετά, με δύο διαδοχικές ευκαιρίες από Λέο Μπαπτιστάο και Έλι.

Η Μπάρτσα είχε ξεχάσει το πως ήταν να δέχεται γκολ στη La Liga (300΄ ήταν αυτά σχεδόν) και μέχρι την ανάπαυλα ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να είχε αντιδράσει ήταν με αυτογκόλ.

Στο δευτερο μέρος οι Καταλανοί είχαν την κατοχή και την υπεροχή η οποία όμως δεν μεταφράστηκε σε κάτι ουσιαστικό με τις σέντρες από τα πλάγια να κυριαρχούν και να μη φέρνουν αποτέλεσμα. Ενδεικτικό το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα έκανε την πρώτη τελική εντός εστίας στο 81' με ένα αδύναμο σουτ του Αλαρκόν για να «αγγίξει» την ισοφάριση μόνο στο φινάλε με τον Αραούχο. Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που πριν από μια εβδομάδα είχε χάσει με 6-2 στην έδρα της Χιρόνα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0