Football Talk

ΑΕΚ: Ένας στους τρεις «φεύγει» από τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς τελική στον στόχο (video)

ΑΕΚ: Ένας στους τρεις «φεύγει» από τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς τελική στον στόχο (video)
Δώδεκα φορές σε 14 ματς, η ΑΕΚ διατήρησε ανέπαφη την εστία της εντός έδρας. Πώς αλλιώς να γινόταν, άλλωστε, όταν στις πέντε από αυτές, δεν «κινδύνεψε» καν!
Το απόλυτο σερί της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζει να «τρέχει». Άλλοι στέκονται στο 14/14, μετά την επιβλητική νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (25/02), άλλοι στα 37 γκολ υπέρ της, με μόλις 2 κατά, άλλοι στις 12 φορές που διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Οι προαναφερθέντες αριθμοί δείχνουν την κυριαρχία της, αλλά υπάρχει ένα στατιστικό ακόμα, που την τρέπει σε... ολοκληρωτική.

Στην OPAP Arena, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα σκοράρει 2,64 γκολ ανά ματς, ενώ δέχεται 0,14. Πώς θα μπορούσε να δέχεται περισσότερα, άλλωστε, όταν σε έναν από κάθε τρεις αντιπάλους της, δεν του «επιτρέπει» να κάνει σουτ στην εστία;

 
Κι όμως, οι πέντε από τις 14 ομάδες που αγωνίστηκαν κόντρα στην «Ένωση» στη Νέα Φιλαδέλφεια, ολοκλήρωσαν το ματς δίχως να έχουν καταγράψει τελική στον στόχο.

Η «αρχή» έγινε από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (30/10, 2-0), για να συμβεί κάτι ανάλογο κόντρα στη Λαμία (21/12, 3-0), τον Πανσερραϊκό (18/01, 3-0), τον Λεβαδειακό (13/02, 3-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (25/02, 2-0).

Με μοναδική εξαίρεση την ήττα από τον Βόλο στη Ριζούπολη, λίγο πριν την οριστική επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η «Αχίλλειος πτέρνα» της περσινής σεζόν, η έδρα της, δηλαδή, όπου ηττήθηκε οκτώ (!) φορές τη σεζόν 2021/22, έχει γίνει το μεγάλο της «όπλο» φέτος. Κάτι που δικαιολογείται από αγωνιστικούς και μη λόγους.

 
Πολλάκις οι παίκτες της έχουν αναφερθεί στην ώθηση που τους δίνει το νέο της γήπεδο και στην πράξη, αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους «κλισέ».

Η ΑΕΚ έχει μετατρέψει την έδρα της σε «φρούριο» και υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι και εξίσου πολλές στατιστικές κατηγορίες, που το δικαιολογούν ή συνηγορούν σε αυτό. Υπάρχει, όμως, μεγαλύτερη απόδειξη, από την «αποχώρηση» μίας στις τρεις ομάδες από τον αγωνιστικό χώρο, δίχως να έχει καταγράψει τελική εντός εστίας;

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0