Football Talk

Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-2: Ο... σαμουράι Φουρουχάσι πρόσφερε στους Κέλτες το 21ο τους League Cup! (video)

Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-2: Ο... σαμουράι Φουρουχάσι πρόσφερε στους Κέλτες το 21ο τους League Cup! (video)
Τελικό League Cup είχε το πρόγραμμα στη Σκωτία και το Old Firm το καθόρισε ένας... Ιάπωνας. Ο Κιόγκο Φουρουχάσι χρίστηκε σκόρερ δις για τη Σέλτικ (2-1 τη Ρέιντζερς) και χάρισε το τρόπαιο στον Άγγελο Ποστέκογλου και την αρμάδα του.
Ιαπωνική υπόθεση ήταν ο τελικός του League Cup της Σκωτίας με τον Κιόγκο Φουρουχάσι να στέλνει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα του ΜακΓκρέγκορ στο Χάμντεν Παρκ και να προσφέρει το 21ο Λιγκ Καπ στους Κέλτες (2-1 τη Ρέιντζερς).

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στη Σκωτία βάφτηκε... κέλτικος. Σε μια αναμέτρηση γεμάτη ένταση όπως επιτάσει φυσικά ένα «Old Firm» στο Χάμντεν Παρκ, η Σέλτικ έκαμψε την αντίσταση της Ρέιντζερς στον μεγάλο τελικό του League Cup και πανηγύρισε το 21ο τρόπαιο της ιστορίας της στο θεσμό! Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου και έκτη την τελευταία επταετία αφήνοντας τον... άσπνδο εχθρό της χωρίς τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό από το 2011.

Στο 44ο λεπτό ο Κιόγκο Φουρουχάσι έβαλε ένα απο τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, σπρώχνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του ΜακΓκρέγκορ για το 1-0. Στο 55' μάλιστα ο 28χρονος Ιάπωνας επιθετικός διπλασίασε τα τέρματά του, όταν μετά από ωραία κίνηση και γύρισμα του Ρέο Χατάτε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έδωσε... μαξιλαράκι ασφαλείας με κοντινή προβολή.


Λίγα λεπτά αργότερα (62') ο Μορέλος της Ρέιντζερς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και μείωσε σε 2-1 και εκείνος με κοντινή προβολή έπειτα από φάση διαρκείας.
Παρά τις όποιες προσπάθειες όμως οι περσινοί φιναλίστ του Europa League δεν μπόρεσαν να στείλουν το ματς στην παράταση, με τη Σέλτικ να αντέχει και να κατακτά τον τίτλο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0