Football Talk

Ιωνικός - ΟΦΗ 0-2: Πέρασαν και από τη Νίκαια οι Κρητικοί με «εκτελεστή» Τοράλ! (video)

Ιωνικός - ΟΦΗ 0-2: Πέρασαν και από τη Νίκαια οι Κρητικοί με «εκτελεστή» Τοράλ! (video)
Ο ΟΦΗ πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στη Super League, επκρατώντας του Ιωνικού με 2-0, με τον Τοράλ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ των Κρητικών!
Ο ΟΦΗ πήρε ένα σπουδαίο διπλό (τρίτο για το 2023) στη Νίκαια νικώντας με 2-0 τον Ιωνικό, με τον Τοράλ να πετυχαίνει τα δύο γκολ στο 83' και στο 90+2', σε ένα παιχνίδι όπου οι σωστές παρεμβάσεις του VAR καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη το παιχνιδιού.

1o ημίχρονο

Οι Κρητικοί μπήκαν με διάθεση να ελέγξουν το ρυθμό, αλλά γρήγορα ο Ιωνικός ισορρόπησε. 

Στο 26' η ομάδα της Νίκαιας βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.

Μετά από γέμισμα στην περιοχή, έγινε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Βαλεριάνο (που εν τέλει ήταν εκτεθιμένος). Ο Βούρος δε κατάφερε να απομακρύνει και ο Μάντζης σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι.

Ο ΟΦΗ απάντησε στη συνέχεια με χαμένο τετ α τετ του Μπαλογιάννη, ενώ στο 45' πλασέ του Μπάκιτς εκτός περιοχής χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

H ομάδα του Γρηγορίου ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος.

Στο 52' ο Παπαπέτρου έδειξε πέναλτι του Βούρου πάνω στον Φαντιγκά και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Κρητικών, ωστόσο αφού είδε τη φάση στο VAR πήρε τις αποφάσεις του πίσω.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή, ενώ στο 56' σε μία φάση διαρκείας το σουτ του Μύγα στην περιοχή κόπηκε.

Ο ΟΦΗ φρόντισε να ισορροπήσει και στο 80ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο Παπαπέτρου κλήθηκε να τσεκάρει στο VAR ένα πάτημα του Μπουενά στον Πασαλίδη κατά την εκτέλεση κόρνερ και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τοράλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Κρητικοί κλείδωσαν τη νίκη στο 90+2'. Ο Λοβέρα έκανε το λάθος, ο Μπαλογιάννης από τα αριστερά μοίρασε στον Τοράλ, ο οποίος έκανε το σουτ και έκανε το 2-0.

Μάλιστα, μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι είχαν στιγμές και για τρίτο γκολ. Ωστόσο, το σκορ παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, με τον Βαλεριάνο να αποβάλλεται στο τέλος.

MVP

Ο Τοράλ, αν και δεν ήταν απειλή για την άμυνα του Ιωνικού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, «πλήγωσε» δις τους Νικαιώτες στο τέλος διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.

Η φάση του αγώνα

Το σπάνιας ομορφιάς ακυρωθέν γκολ του Μάντζη στο πρώτο ημίχρονο.

Τα στιγμιότυπα:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Γρηγορίου) : Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μυγάς, Ρομαό, Μπουενά, Σάκιτς, Φαντιγκά, Κάνιας, Σεμπά, Μάντζης

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Τσιλιανίδης, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Περέα, Ντιούσε, Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0