Football Talk

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Απόλυτη στη Νέα Φιλαδέλφεια με... μπαλάρα και τον Αραούχο σε «κέφια»! (video)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0: Απόλυτη στη Νέα Φιλαδέλφεια με... μπαλάρα και τον Αραούχο σε «κέφια»! (video)
Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ με εμφατικό τρόπο! Επικράτησε με σκορ 2-0 (25/02) του Αστέρα Τρίπολης, με τον Σέρχιο Αραούχο να κάνει... μάγια και τον Γκατσίνοβιτς να «καθαρίζει» το ματς, δίνοντας συνέχεια στο απόλυτο σερί που «τρέχει» στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επιθετικός «μονόλογος» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-0 (25/02). Χωρίς τελική προσπάθεια ολοκλήρωσαν το ματς οι Αρκάδες, που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό, λόγω αποβολής του Γκαρντάβσκι.

Η ΑΕΚ κατέγραψε την 14η συνεχόμενη νίκη της στην OPAP Arena, σε ισάριθμες αναμετρήσεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης, με το συνολικό σκορ να είναι στο 37-2 υπέρ της. Παράλληλα, διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 12ο ματς στη Νέα Φιλαφέλφεια.

Αραούχο (32') και Γκατσίνοβιτς (75') πέτυχαν τα γκολ της «Ένωσης», που πλέον, βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο της Super League, Παναθηναϊκό, με παιχνίδι λιγότερο, δύο «στρόφες» πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, και περιμένει την εξέλιξη του ντέρμπι των «αιωνίων», για να δει με ποια «απόσταση» από την κορυφή, θα μπει στην 25η αγωνιστική της Super League.

Ανησυχία για τον Λιβάι Γκαρσία εν όψει της ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό (01/03), καθώς αποχώρησε ως τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο στο 43ο λεπτό.

1ο ημίχρονο

Πριν ακόμη συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Γκαρντάβσκι έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Αραούχο και ο διαιτητής του έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, αποβάλλοντάς τον με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΚ, μέσω μίας έμπνευσης του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» βρήκε με τακουνάκι τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά αυτός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Παπαδόπουλο. Όπως φάνηκε, ήταν η προειδοποιητική «βολή» από τον Αργεντίνο φορ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 32', ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραούχο, που ήταν στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να «γράψει» το 1-0.

Μέσω δικής του συνεργασίας με τον Χατζισαφί στο 42', η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του αριστερού μπακ της «Ένωσης», από πλάγια θέση, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα Τρίπολης.

Στο 45ο λεπτό, ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Στίβεν Τσούμπερ να περνά στον αγωνιστικό χώρο. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ με το αριστερό πόδι που επιχείρησε εκτός περιοχής, απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο, διατηρώντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Το ματς ήταν ένας επιθετικός «μονόλογος» της ΑΕΚ και η πρώτη νέα απειλή ήρθε στο 51'.

Τσούμπερ και Άμραμπατ συνεργάστηκαν, ο δεύτερος «πάτησε» περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση, απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Η εκτέλεσή του δεν απέφερε κάτι, αλλά σε ένα από αυτά που ακολούθησαν, λίγο έλειψε να έρθει και το δεύτερο γκολ για τον Σέρχιο Αραούχο.

Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ στο 62', ο Αργεντίνος φορ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ήρθε ένα «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών της ΑΕΚ.

Αρχικά, ο Αραούχο απείλησε και πάλι από... αέρος στο 67', αλλά είδε την κεφαλιά του να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 70', ο Γκατσίνοβιτς ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε εντυπωσιακή επέμβαση, μετά από σουτ εκτός περιοχής. Από την άλλη, το σουτ του Ελίασον στο 71' «έξυσε» το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ένα λεπτό αργότερα (72'), ο Γιόνσον δεν κατάφερε να «νικήσει» τον αντίπαλο γκολκίπερ από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, ο Δανός χαφ αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 74'. Εν τέλει, η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε «καρπούς» στο 75ο λεπτό.

Ο Τσούμπερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και παρότι «στρώθηκε» στον Γκατσίνοβιτς σε πολύ πλάγια θέση, κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 2-0 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο MVP

Ο Σέρχιο Αραούχο. Έχει «καταπιεί» πολλά χιλιόμετρα, είναι «μέσα» σε πολλές καλές επιθετικές ενέργειες της ΑΕΚ και πετυχαίνει το γκολ, με το οποίο «άνοιξε» το σκορ.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Γκαρντάβκι στο 4ο λεπτό, που έκανε το ήδη δύσκολο έργο του Αστέρα Τρίπολης, να φαντάζει... βουνό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Άμραμπατ (68' Ελίασον), Πινέδα (77' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45´ Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένσα, Τζουκάνοβιτς, Κάρμονα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (79' Τασουλής), Ζουγκλής (79' Μπαρτόλο), Μπαράλες (46' Κωστέας, αλλ. 90' Ριέρα).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0