Football Talk

Bundesliga: Συνεχίζει σε τροχιά πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ, στην 4άδα η Λειψία

Bundesliga: Συνεχίζει σε τροχιά πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ, στην 4άδα η Λειψία
Η Ντόρτμουντ μετά τη νίκη της (1-0) απέναντι στην Χοφενχάιμ είναι μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λειψία που επιβλήθηκε  (2-1) της Άιντραχτ διεκδικεί εισιτήριο για Champions League.

Η επιστροφή της Ντόρτμουντ στη διεκδίκηση του τίτλου είναι δεδομένη με την 6η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Γιούλιαν Μπραντ, που πλέον μετρά 5 γκολ και δύο ασίστ στα 8 τελευταία παιχνίδια του, έδωσε το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ στο 43’ σκοράροντας με το… πίσω μέρος του κεφαλιού του μετά την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Μάρκο Ρόις κάνοντας το 0-1. Πρωτιά για την Ντόρτμουντ στη βαθμολογία που το διασκέδασε αναμένοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ Μπάγερν και Ουνιόν Βερολίνου.



Η Λειψία έσπασε το αήττητο της Άιντραχτ στις επίσημες συναντήσεις τους κερδίζοντας εντός έδρας με 2-1 και ανεβαίνοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το δίδυμο των Βέρνερ και Φόρσμπεργκ οδήγησαν τη Λειψία στα αποδυτήρια μετά το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα  2-0 απέναντι στην Άιντραχτ. Στο 6ο Βέρνερ πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Φόρσμπεργκ, την έσπρωξε άψογα και με λίγη τύχη ολοκλήρωσε πετυχημένα την προσπάθεια πετυχαίνοντας το 6ο του γκολ στη σεζόν. Στο 40’ ήρθε η σειρά το Φόρσμπεργκ να σκοράρει διπλασιάζοντας τα τέρματα για την Λειψία μετά από ασίστ του Τίμο Βέρνερ. Στο 61’ ο Τζιμπρίλ Σο μείωσε για την Άιντραχτ χωρίς να αλλάζει όμως το τελικό αποτέλεσμα.

Fp0hc4QWwAQiI5J_1.jpg

Η Βόλφσμπουργκ έσπασε το σερί 5 παιχνιδιών δίχως νίκη στην Κολωνία και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς να την χωρίζουν από την 6η Άιντραχτ. Από λάθος του τερματοφύλακα της Κολωνίας, Μάρβιν Σβάμπε, ο Γιάνικ Γκέρχαρντ έβαλε μπροστά την Βόλφσμπουργκ στο σκορ (1-0) στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 66’ οι «λύκοι» κέρδισαν πέναλτι μετά από φάουλ στον Φίσερ και στο 68’ ο Μαξ Άρνολντ ευστόχησε κάνοντας το 2-0.

Fp0jJ58XgAUKAnt_1.jpg



Το πρώτο ημίχρονο στο Βερολίνο κύλησε ήρεμα για τις δύο ομάδες με την Χέρτα να κάνει επιθετικές προσπάθειες αλλά να της λείπει η τελική πάσα. Στο δεύτερο μέρος η οικοδέσποινα είχε περισσότερη ενέργεια από τη φιλοξενούμενη Άουγκσμπουργκ  και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 61’ με τον Μάρκο Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 70’ ο Λουκεμπάκιο διπλασίασε τα τέρματα της Χέρτα αφήνοντας την Άουγκσμπουργκ ανίκανη να αντιδράσει. Η Χέρτα με αυτή τη νίκη της ανέβηκε στη 14η θέση της βαθμολογίας γλιτώνοντας προς το παρόν τη μάχη για τον υποβιβασμό.

Fp03jmWXgAEOxKX.jpg

Εύκολη μέρα για την Βέρντερ Βρέμης απέναντι στη Μπόχουμ που βρίσκεται πλέον στην πρωτελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο 29ο λεπτό ο Άντονι Γιούνγκ έδωσε ασίστ στον Φίλκρουγκ, ο οποίος στη συνέχεια ξεπέρασε τον Ρίμαν γράφοντας το 1-0. Ξανά ο Γιούνγκ θα δώσει την απαραίτητη βοήθεια. Ο αριστερός οπισθοφύλακας σέρβιρε στον Νίκλας Σμιτ, ο οποίος στη συνέχεια εκτελεί ψύχραιμα για το 2-0 στο 43’. Παρά τις προσπάθειες της Μπόχουμ που είχε τις στιγμές της, η Βέρντερ Βρέμης στο 59’ καθάρισε το ματς με εκτέλεση φάουλ του Μάρβιν Ντουκς περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος κάνοντας το 3-0 με τη Μπόχουμ να δέχεται το 21ο της γκολ από στατική φάση στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Κολωνία – Βόλφσμπουργκ 0-2 (4' Γκέρχαντ, 68' Άρνολντ πεν.)

Χέρτα – Άουγκσμπουργκ 2-0 (61' Ρίχτερ, 70' Λουκεμπάκιο)

Χοφενχάιμ - Ντόρτμουντ 0-1 (43' Μπραντ)

Λειψία – Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1 (6' Βέρνερ, 40' Φόρσμπεργκ / 61' Σο)

Βέρντερ Βρέμης - Μπόχουμ 3-0 (29' Φίλκρουγκ, 43' Σμιτ, 59' Ντουκς)

Σάλκε - Στουτγκάρδη 2-1 (10' Ντέξλερ, 40' Μπάλτερ / 63' Σόσα)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Κυριακή 26/02

Φράιμπουργκ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 16:30
Μπάγερν Μονάχου - Ουνιόν Βερολίνου 18:30

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0