Football Talk

ΑΕΚ: Το χρέος της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και το κέρδος που την περιμένει από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΑΕΚ: Το χρέος της κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και το κέρδος που την περιμένει από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ και πάλι στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (17:30 – CosmoteTV 1) με στόχο μόνο τους τρεις βαθμούς – Τα πλάνα του Αλμέιδα και τι θα περιμένει μετά η Ένωση από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει τη φετινή χρονιά ότι ξέρει να ξεπερνάει τα αρνητικά της αποτελέσματα. Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα… Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έρχεται το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, στη (ξανά) γεμάτη από κόσμο Φιλαδέλφεια, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες και να χτίσουν πάλι ένα αήττητο σερί.

Είναι απίστευτα σημαντικό το σημερινό παιχνίδι για την ΑΕΚ, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους. Παίρνοντας τη νίκη η Ένωση θα έχει κάνει το χρέος της και από εκεί και μετά ήρεμη θα περιμένει το αποτέλεσμα του βραδινού ντέρμπι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, για να δει ποιο θα είναι το κέρδος. Γιατί θα είναι κερδισμένη η ΑΕΚ όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει στο Καραϊσκάκη, αρκεί φυσικά να έχει επικρατήσει εκείνη νωρίτερα του Αστέρα Τρίπολης.

Με τους τρεις βαθμούς στο «σακούλι» η ΑΕΚ και με ισοπαλία στο ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός θα έχει το κέρδος ότι «μειώνει» τη διαφορά της από τον ΠΑΟ (έχοντας και την υπόθεση με το ματς με τον Ατρόμητο να εκκρεμεί) και θα την αυξήσει από τον Ολυμπιακό. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα μειώσει τη διαφορά της από τον ΠΑΟ, ενώ αν κερδίσουν οι «πράσινοι» θα ξεφύγει από τον Ολυμπιακό.

Το χρέος της ΑΕΚ λοιπόν, είναι να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης και ό,τι κι αν γίνει στο ντέρμπι κέρδος θα είναι.

Για να έρθει η νίκη όμως για την ομάδα του Αλμέιδα απαιτείται οι παίκτες του να βγάλουν στο χορτάρι της Φιλαδέλφειας ξανά σοβαρότητα, προσοχή και αποτελεσματικότητα. Το παιχνίδι είναι δεδομένο πως θα πάει στη δύναμη, με τον Αστέρα να έχει αποδείξει στα μεγάλα ματς του, ότι είναι μία δυναμική ομάδα, που παίζει σκληρή άμυνα. Δεν είναι μικρός ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα για την ΑΕΚ, γι’ αυτό και θέλει υπομονή στο παιχνίδι της, αν δεν έρθει κάποιο γρήγορο γκολ.

Στα αγωνιστικά ο Αλμέιδα μετράει τις απουσίες των τιμωρημένων Μουκουντί και Σιμάνσκι, αλλά και των τραυματιών Φερνάντες, Μοχαμάντι, Φαν Βέερτ, Μαχαίρα.

Σύμφωνα με τις δοκιμές ο Αθανασιάδης θα είναι στο τέρμα, στην άμυνα οι Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί. Ο Γιόνσον μπροστά τους ως «6άρι» με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τους ΑραούχοΓκαρσία στην επίθεση. Υπάρχει η σκέψη να δούμε τον Σιντιμπέ σε ένα από τα δύο άκρα της άμυνας, όπως και κάποια… έκπληξη στη μεσοεπιθετική γραμμή με τη χρησιμοποίηση κάποιου άλλου παίκτη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0