Football Talk

Europa League: «Γερμανική επέλαση» στον θεσμό, η Άιντραχτ ήταν μόνο η αρχή…

Europa League: «Γερμανική επέλαση» στον θεσμό, η Άιντραχτ ήταν μόνο η αρχή…

Οι Γερμανικοί σύλλογοι δέχονται συχνά κριτική για τις επιδόσεις τους εντός συνόρων.Τα αποτελέσματα τους όμως στην Ευρώπη είναι αξιοθαύμαστα, με αρκετούς πρωταγωνιστές και πολλές διαφορετικές ομάδες να συμμετέχουν στις πανευρωπαίκές διοργανώσεις.

Η Bundesliga συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Βέβαια, η κριτική που δέχεται για την ποιότητα της είναι αρκετά σκληρή και ίσως από ό,τι φαίνεται, μερικές φορές άδικη. Το μονοπώλιο της Μπάγερν Μονάχου τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα και η αμυντική λειτουργία πολλών ομάδων, θεωρείται τουλάχιστον προβληματική. Αυτά είναι δύο από τα παραδείγματα που θα ανέφερε κάποιος σε περίπτωση που επιχειρούσε να σχολιάσει αρνητικά το Γερμανικό πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα όμως στην Ευρώπη έρχονται για να «σβήσουν» την κριτική αυτή και να δώσουν μία καινούργια οπτική.   

Η Ουνιόν Βερολίνου μετά την σπουδαία νίκη επί του Άγιαξ με 3-1 μέσα στο Βερολίνο (23/02) προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των «16» του Europa League. Γενικά η Ουνιόν φέτος πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά και είναι η «ευχάριστη έκπληξη» στην Γερμανία. Στο φετινό άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Bundesliga (σε αντίθεση με άλλες χρονιές που η Μπάγερν «καπάρωνε» από νωρίς την πρωτιά) υπάρχουν τρεις ισόβαθμες ομάδες στην πρώτη θέση. Μετά από 21 αγωνιστικές Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ουνιόν Βερολίνου είναι «αγκαλιά» στην κορυφή με 43 βαθμούς. Η Μπάγερν παραμένει το φαβορί για άλλη μία κατάκτηση αλλά η πίεση που ασκούν οι «διώκτες» της είναι ασφυκτική.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα Γερμανίας, η Ουνιόν έχει αρχίσει να τις εξαργυρώνει και στην Ευρώπη. Κατέκτησε την δεύτερη θέση στον όμιλο της απέναντι σε Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, Μπράγκα και Μάλμε συνεχίζοντας στα play-off όπου και στην συνέχεια αντιμετώπισε τον Άγιαξ, όπως προαναφέρθηκε. Πλέον αποτελεί την 13η διαφορετική Γερμανική ομάδα που καταφέρνει να φτάσει στους «16» της διοργάνωσης (Η 12η είναι η Φράιμπουργκ η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της, έχοντας αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό, γλιτώνοντας την φάση των «32» για τα play off ). Το αξιοσημείωτο είναι πως καμία χώρα ποτέ δεν είχε στείλει τόσες πολλές διαφορετικές ομάδες μέχρι την φάση αυτή. Η Γερμανία είναι, λοιπόν, η πρώτη χώρα στην ιστορία του Europa League με 13 διαφορετικούς εκπροσώπους της να φτάνουν μέχρι και τους «16» της διοργάνωσης. 

Συνεπώς, ίσως σταδιακά η γνώμη του κόσμου για το Γερμανικό πρωτάθλημα θα αλλάζει και η Bundesliga θα αρχίσει να παίρνει τα εύσημα που της αξίζουν.

Άγγελος Κρεμαστός


www.bnsports.gr         

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0