Football Talk

ΑΕΚ Λάρνακας: «Κιτρινοπράσινο» έπος στην Ουκρανία με ιστορική πρόκριση στους «16» του Conference League!

ΑΕΚ Λάρνακας: «Κιτρινοπράσινο» έπος στην Ουκρανία με ιστορική πρόκριση στους «16» του Conference League!

Ιστορική νίκη και πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας το βράδυ της Πέμπτης ( 23/2), κατάφερε να κρατήσει το μηδέν απέναντι στην Ντνίπρο και να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τους «16» του Conference League.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πιο πανηγυρική νίκη στην ιστορία της μετά και την ρεβάνς με την Ντνίπρο στην Ουκρανία. Το ματς έληξε με λευκή ισοπαλία για τις δύο ομάδες (0-0), ωστόσο το 1-0 που είχαν πετύχει οι Κύπριοι στην προηγούμενη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Λάρνακα, ήταν αρκετό ώστε να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό τους όνειρο.

Στο ματς της Πέμπτης ( 23/2) οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ξεκινήσει το παιχνίδι πιο δυναμικά από τους αντιπάλους τους, δημιουργώντας ωστόσο ευκαιρίες οι οποίες δεν κατέληξαν σε γκολ. Όσο αυξανόταν η πίεση από τους γηπεδούχους τόσο πιο επιτακτική γινόταν η ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας ώστε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα να μην δεχτεί γκολ ισοφάρισης.

Οι Κύπριοι άντεξαν στην πίεση των Ουκρανών, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ματς είχαν ανεβάσει τους ρυθμούς τους και έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους για συνέχεια στην διοργάνωση. Ο διαιτητής Τρεϊμάνις σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς και η ΑΕΚ βρέθηκε... αγκαλιά με την μέχρι τώρα ιστορικότερη νίκη της, εξασφαλίζοντας την πρώτη της παρουσία στους «16»  μιας πανευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Πρόσωπο-κλειδί  στην πρόκριση αυτή δεν ήταν άλλος από τον Άνχελ Γκαρσία ο οποίος ήταν και ο μοναδικός σκόρερ του προηγούμενου παιχνιδιού στην έδρα της ΑΕΚ. Με μια καταπληκτική κεφαλιά στο 84’ υστέρα από φάουλ του Γκουστάβο Λέντες, ο Ισπανός αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το πολύτιμο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Γκαρσία «σαν από μηχανής θεός» χάρισε στους «κιτρινοπράσινους»  το χρυσό εισιτήριο για την τεράστια πρόκριση της στην επόμενη φάση του Conference League.

Οι πανηγυρισμοί για την ομάδα της Λάρνακας, όπως είναι επόμενο, δεν είχαν τέλος τόσο στις εξέδρες όσο και στα αποδυτήρια. Ο τεχνικός διευθυντής των ΑΕΚτζήδων στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον απόηχο της νίκης, δήλωσε πως ζει ένα όνειρο, προφανώς χαρούμενος για την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του κόντρα στην Ντνίπρο, ενώ παράλληλα συνεχάρη τους παίκτες του για την τεράστια αυτή επιτυχία του συλλόγου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0