Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 2-1: Ανατροπή με balls για τους Άγγλους, σπίτι τους οι Ισπανοί! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα 2-1: Ανατροπή με balls για τους Άγγλους, σπίτι τους οι Ισπανοί! (video)

Με μια σούπερ ανατροπή αλλά δίχως να πιάσει ανάλογη απόδοση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Europa League.

Tο σκηνικό θύμισε τα όσα είδαμε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (16/2) στο Καμπ Νόου. Μέτριο πρώτο μέρος και καταιγισμός στο δεύτερο. Μόνο που απόψε (23/2) η Μπαρτσελόνα δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στα σημεία, ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου μέρους (18' Λεβαντόφσκι) σε 2-1 με Φρεντ (47') και Άντονι και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τους "16" του εφετινού Europa League!

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, αλλά ο Γερμανός απέκρουσε την προσπάθειά του. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε και κατάφερε να...ρίξει το ρυθμό που έδινε και το πλήθος του Όλντ Τράφορντ.

Στο 15ο λεπτό ο Μπρούνο τράβηξε τον Μπαλντέ μέσα στην περιοχή και ο Τουρπέν έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Λεβαντόφσκι είδε τον Ντε Χεα να βρίσκει τη μπάλα με το δεξί χέρι αλλά τελικά αυτή να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1 στο 18'.

 

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Λέβα στο Όλντ Τράφορντ στην...πρώτη του εμφάνιση στο αγγλικό γήπεδο, και 25ο σε 30 ματς φέτος με τη Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός έφτασε τις 12 σερί σεζόν με 25+ γκολ.

Η Γιουνάιτεντ έχασε τη συγκέντρωσή της, και δεν απείλησε παρά μόνο στο 36' με μια σέντρα σουτ του Φρεντ. Αντιθέτως, η ομάδα του Τσάβι είχε τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Κασεμίρο έβαλε σωτήριο "μπλοκ" σε Ρομπέρτο και Κεσιέ (45+1').

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε αρκετά αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τη Μπαρτσελόνα. Μόλις 90 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Μπρούνο βρήκε τον Φρεντ μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος νίκησε με δεξί σουτ τον Τερ Στέγκεν για το 1-1.

Τα "άιματα άναψαν" περισσότερο στο 59ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Γουάν Μπισάκα στον Ντε Γιόνγκ, ο Μπρούνο κλώτσησε τη μπάλα πάνω στον πεσμένο Ολλανδό. Απειλήθηκε σύρραξη με τους παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια, όμως οι πιο ψύχραιμοι ηρέμησαν την κατάσταση.

Οι "μπλαουγκράνα" άγγιξαν το 1-2 στο 64' όμως ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά στο αριστερό "γάμα" την κεφαλιά του Κουντέ. Και ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε ξανά.

 Όπως στο Καμπ Νόου, έτσι και στο Όλντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 σε 2-1 απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ο Άντονι έγινε "δράστης" της ολικής ανατροπής με ωραίο πλασέ εντός περιοχής στο 73ο λεπτό.

Στο 90+4' η Μπαρτσελόνα βρήκε την στιγμή της. Ο Λεβαντόφσκι πλάσαρε αλλά ο Βαράν έσωσε πριν η μπάλα περάσε τη γραμμή της εστίας και οι "κοκκινοι διάβολοι" θα συνεχίσουν στους "16" του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χάγκ): Ντε Χεα, Γουάν Μπισάκα (66' Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρέντ, Μπρούνο Φερνάντες, Σάντσο (67' Γκαρνάτσο), Ράσφορντ (88' λ.τ. Μακτόμινεϊ), Βέγκχορστ (46' Άντονι).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (82' λ.τ. Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Μπουσκέτς, Κεσιέ, Ντε Γιόνγκ, Σέρχι Ρομπέρτο (70' Φεράν Τόρες), Ραφίνια (75' Φάτι), Λεβαντόφσκι.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0