Football Talk

Europa League: Παραμυθιού συνέχεια και στην Ευρώπη για Ουνιόν - Το γύρισαν οι Ρωμαίοι!

Europa League: Παραμυθιού συνέχεια και στην Ευρώπη για Ουνιόν - Το γύρισαν οι Ρωμαίοι!
Τρένο δίχως φρένα και στην Ευρώπη η φετινή Ουνιόν Βερολίνου, η οποία έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο. Άνετοι και ωραίοι οι Γερμανοί κόντρα στον απογοητευτικό Άγιαξ (3-1), έφεραν την υπόθεση πρόκριση «τούμπα» οι Ρωμαίοι και συνεχίζουν. Απίστευτη εξέλιξη στη Γαλλία με την Σαχτάρ να μένει ζωντανή χάρις σε ένα αυτογκολ στο 119' και να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι.
Ονειρική, μαγική, παραμυθένια είναι η πορεία έως τώρα της Ουνιόν Βερολίνου στη σεζόν και κανένας δεν λέει να την... βάλει για ύπνο. H αρμάδα του Φίσερ, η οποία συγκατοικεί στο «ρετιρέ» της Bundesliga με Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ, συνεχίζει τις υψηλές της πτήσεις και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.
Από το πρώτο κιόλας μέρος έδειξαν την... πείνα τους οι πρωτευουσιάνοι με τους Νόχε (20') και Γιουράνοβιτς (43') να δίνουν το πάνω χέρι στους γηπεδούχους, Ο «Αίαντας» μπήκε και πάλι στη διεδκίκηση του ματς με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος με τον Κούντους όμως οι Γερμανοί εδωσαν άμεση απάντηση με τον Ντανίλο Ντοέκι να διαμορφώνει το τελικό.

Στη Ρώμη, η αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο εκμεταλλεύτηκε ένα ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και χάρις το... πάρε-βάλε πόδι του Σπινατσόλα γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και πήρε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αρχικά ο Μπελότι με «κεφαλιά ψαράκι» ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (33') για να έρθει ο Ντιμπάλα στο 40 και με το 12ο του γκολ σε 23 εμφανίσεις με τη Ρόμα να δώσει το ζητούμενο στους «τζιαλορόσι».

Σκηνικό βγαλμένο από... δράμα έζησε η Ρεν κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ με το φινάλε τόσο της παράτασης όσο και της διαδιακασίας των πέναλτι να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Οι Γάλλοι με το 1-0 της κανονικής διάρκειας (Τόκο Εκαμπί, 52¨')  έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί κρατούσαν την τύχη της πρόκρισης στα χέρια τους όταν ο Σαλάχ στο 106' έβαλε τη Ρεν σε θέση οδηγού. Παρόλα αυτά μία... στραβοκλοτσιά του άτυχου Μπελοσιάν στο τελευταίο λεπτό του έξτρα τριαντάλεπτου (119") έστειλε από το πουθενά την πρόκριση στην «ρωσική ρουλέτα».

Εκεί ο Τρουμπίν στην ίδια γωνία έπιασε τρία πέναλτι συνολικά και παρότι οι Ουκρανοί στα κρίσιμα... ήταν άστοχοι και καθυστέρησαν, ο Κελσί είχε «κρύο αίμα» και έδωσε το εισιτήριο στους Ουκρανούς.

Ουνιόν Βερολίνου - Άγιαξ 3-1 (0-0)

Ρόμα - Σάλτσμπουργκ 2-0 (0-1)

Ρεν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1, 4-5 πεν (1-2)
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0