Football Talk

Europa Conference League: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η ΑΕΚ Λάρνακας - «Άλωσε» το Βελιγράδι και προκρίθηκε η Σέριφ! (video)

Europa Conference League: Συνεχίζει να γράφει ιστορία η ΑΕΚ Λάρνακας - «Άλωσε» το Βελιγράδι και προκρίθηκε η Σέριφ! (video)
Οι ρεβάνς των playoffs των πρώτων χρονικά παιχνιδιών του Europa Conference League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ Λάρνακας να παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τη φάση των «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σπουδαίο διπλό για τη Σέριφ (3-1) μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, δεν βρήκε δίχτυα αλλά πέρασε η Λάτσιο. Γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και συνεχίζει η Άντερλεχτ μέσω πέναλτι.
Συνεπέστατη στο ραντεβού της με την ιστορία ήταν η ΑΕΚ Λάρνακας, μένοντας όρθια στο Κόσιτσε της Σλοβακίας κόντρα στην Ντνίπρο και παίρνοντας την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa Conference League.
Οι Κύπριοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ από το πρώτο παιχνίδι (1-0) και παρότι απειλήθηκαν από τους Ουκρανούς, κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν, τους απέκλεισαν ξανά (το είχαν κάνει και στα προκριματικά) και πήραν το εισιτήριο για τη φάση των νοκ-αουτ και τους «16», γράφοντας με... χρυσά γράμματα το εν λόγω επίτευγμα στα «βιβλία» του συλλόγου.

Η μεγάλη έκπληξη βέβαια της βραδιάς μέχρι τώρα σημειώθηκε στο Βελιγράδι και το «Μαρακανά». Η Σέριφ Τίρασπολ, πρώην ομάδα των Αθανασιάδη και Κολοβού, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς (13'), έχοντας ήδη ηττηθεί με 1-0 στην έδρα της την προηγούμενη εβδομάδα, δεν το έβαλε κάτω, απάντησε με 3 δικά της τέρματα (ντοπιέτα του Ντιόπ) και «πάγωσε» το Βελιγράδι.

Από την άλλη, η Λάτσιο μπορεί να μην «κλείδωσε» την υπόθεση πρόκριση από νωρίς, μένοντας στο μηδέν, παρόλα αυτά δεν μάζεψε και κάποια φορά τη μπάλα από τα δίχτυα της και με την «λευκή ισοπαλία» στο Κλουζ πήρε το εισιτήριο για τους «16».

Τη μισή δουλειά μέχρι τα 90 λεπτά έκανε η Άντερλεχτ και την ολοκλήρωσε στη «ρώσικη ρουλέτα». Οι Βέλγοι μπόρεσαν και έφεραν... τούμπα την υπόθεση πρόκριση (είχαν χάσει με 1-0 στη Βουλγαρία) και παρότι προηγήθηκαν με 2-0 και κρατούσαν το εισιτήριο στα χέρια τους, δέχτηκαν γκολ και έπρεπε να περιμένουν κάποια ώρα για να πανηγυρίσουν. Το έκαναν όμως από την άσπρη βούλα καθώς ο 20χρονος Φερμπρούγκεν, έπιασε και τα τρία πέναλτι των παικτών της Λουντογκόρετς (μεταξύ των οποίων και του Άβιλα) και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση.


Ντνίπρο - ΑΕΚ Λάρνακας 0-0 (0-1)

Κλουζ - Λάτσιο 0-0 (0-1)

Παρτιζάν - Σέριφ Τίρασπολ 1-3 (1-0)

Άντερλεχτ - Λουντογκόρετς 2-1, 3-0 πεν. (0-1)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0