Football Talk

Ραζβάν Λουτσέσκου: Προσφέρει θέαμα με τον ΠΑΟΚ, προκαλεί με τις τοποθετήσεις του

Ραζβάν Λουτσέσκου: Προσφέρει θέαμα με τον ΠΑΟΚ, προκαλεί με τις τοποθετήσεις του

O Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε για πολλοστή φορά φέτος τα παράπονά του για τον «πόλεμο» που δέχεται ο ίδιος και η ομάδα του από τη διαιτησία και τις ομάδες της Αθήνας.

Τη φετινή χρονιά, ουκ ολίγες φορές ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει αναφερθεί διαιτητικά λάθη και αποφάσεις που στοίχησαν στην ομάδα του. Κάποιες φορές με καυστικότητα και άλλες με πιο ήρεμο τρόπο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ένας άνθρωπος που πάντα λέει αυτό που πιστεύει.

Μετά την νίκη του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης (17/10, 2-1), ο Λουτσέσκου δήλωσε στην κάμερα  της COSMOTE TV:

«Το παιχνίδι πήγε όπως περίμενα. Ελέγξαμε το ματς. Κάναμε κάποια λάθη, οπισθοχωρήσαμε, αντέξαμε στην πίεση, ισορροπήσαμε την κατάσταση και παίξαμε καλύτερα στη συνέχεια. Είναι μια νίκη που αξίζαμε απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο. Δεν είχε δοθεί πέναλτι σε εμάς σε προηγούμενο παιχνίδι, σήμερα αυτό ήταν 10 φορές περισσότερο πέναλτι. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με το VAR. Είχαμε μια δίκαιη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα.

Έχω δει διαλέξεις διαιτητών από την Ομοσπονδία. Δίνονται πέναλτι που είναι ντροπιαστικά. Ξέχασα να μιλήσω για το πέναλτι στον Κωνσταντέλια στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο στη συνέχεια πήρε πίσω το VAR. Δίνονται πολύ χειρότερα πέναλτι για τις ομάδες της Αθήνας».

Στην δύσκολη νίκη επί του Λεβαδειακού στην Τούμπα (30/01,3-2) στάθηκε στην κακή αντιμετώπιση της ομάδας του από την διαιτησία:

«Τα καταφέραμε ενάντια στους διαιτητές. Όταν υπάρχουν αποφάσεις εναντίον σου είναι λογικό να χάνεις στο μυαλό σου. Συμβαίνει με εμάς, δεν συμβαίνει με τις ομάδες της Αθήνας, που έχουν συνεχώς βοήθεια. Πείτε μου ένα τέτοιο πέναλτι που δεν δόθηκε σε αυτούς. Στο δικό μας παιχνίδι το VAR κάλεσε τον διαιτητή για να πάρει πίσω το πέναλτι και το έδωσε. Πρέπει να μπει ένα στοπ. Να παιχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Ήμασταν τυχεροί που σκοράραμε το δεύτερο γκολ», ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει.

«Δεν φτάνει ένα χαμένο πρωτάθλημα; Είπαμε ότι δεν παίζουμε για τον τίτλο, παίζουμε για εμάς, παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, σήμερα, πριν τρεις μέρες, πριν έξι μέρες, είναι κάτι συνεχόμενο. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα του κόσμου, προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να βελτιωθούμε, θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση, όπως στις άλλες ομάδες».

Λίγες ημέρες αργότερα, σχολίασε με έντονο τρόπο την εχθρική διαιτησία στο fanatik.ro:

«Οι ομάδες στην Αθήνα έχουν διαιτησίες που τους βοηθούν, τους προστατεύουν, ενώ σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία, μας χτυπούν. Και απέναντι στον Λεβαδειακό πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά από ένα λεπτό, από λάθος της άμυνας μας, ο επιθετικός έφυγε μόνος του και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή του, ωστόσο, εκείνος επέμεινε, καταλογίζοντας πέναλτι και κίτρινη κάρτα, που θέτει τον τερματοφύλακά μας εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών».

Ακολούθησαν οι δηλώσεις στον απόηχο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, σε έναν αγώνα που ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε με δύο γκολ στα λεπτά των καθυστερήσεων (13/02):

«Τίποτα δεν είναι εντάξει. Αυτό που συνέβη είναι ένα σκάνδαλο, ένα συνεχιζόμενο σκάνδαλο εναντίον μας, εναντίον της δουλειάς μας, εναντίον της ομάδας μας. Έγινε ένα λάθος, που δεν είναι το πρώτο. Πριν δύο παιχνίδια ήταν το πέναλτι του Λεβαδειακού, απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν η κόκκινη κάρτα. Τώρα αυτό, ένα κλασικό πέναλτι και ένα οφσάιντ που ο βοηθός ήταν σε λάθος θέση και το VAR προσπάθησε να το κρύψει. Είναι τραγικό για εμάς, επιβεβαιώνει όσα λέω. Η ίδια ιστορία έγινε στον τελικό Κυπέλλου, με τον διαιτητή και τον VAR, ένας τίτλος που εκλάπη. Είναι πάρα πολλά. Πρέπει να είμαστε Θεοί για να τα καταφέρουμε. Παίζουμε το παιχνίδι μας, προσπαθούμε.

Το παιχνίδι ήταν 2-1, δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για να είμαστε τέλειοι, αλλά πρέπει να μας αφήσουν να παίξουμε. Παίζουμε καλό παιχνίδι, σκοράρουμε, τρώμε ένα γκολ, αν το παιχνίδι τελείωνε 2-1 θα είχαμε δύο παραπάνω πόντους. Σταματήστε να μας επιτίθεστε. Έχω μια ερώτηση. Αν αυτό το λάθος γινόταν σε παιχνίδι του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού πιστεύετε ότι θα ήταν το ίδιο; Όχι. Θα έμεναν πέντε λεπτά να καταλάβουν αν είναι οφσάιντ. Είναι πάρα πολλά, σταματήστε.

«Δεν είμαι τρελός. Ίσως είμαι τρελός επειδή λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν λέω ψέματα, είναι η ωμή αλήθεια που ζω από το 2017 στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι εντάξει. Είμαστε μια ομάδα μονίμως που μας επιτίθενται, που τιμωρείται από τις αποφάσεις, από τους διαιτητές, από το VAR. Φτάνει! Δεν μπορώ να το καταλάβω. Θέλω να ακούσω τον βοηθό, τον VAR. Τι λένε για τη φάση, ποια είναι η λογική τους στην απόφαση αυτή, να μετρήσουν ένα γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί. Καταλαβαίνω ότι από τη NOVA υπάρχει λάθος, αλλά αυτά τα λάθη δεν τα βλέπω στο ποδόσφαιρο άλλων χωρών.

Έρχονται τώρα και λένε συγγνώμη. Πώς μας βοηθάει αυτό; Συγγνώμη για ποιο πράγμα; Για όλες αυτές τις σεζόν; Για το περσινό κύπελλο, για τους άλλους τίτλους που χάθηκαν για τον ΠΑΟΚ; Τι είναι αυτή η συγγνώμη; Θέλουμε σωστή αντιμετώπιση. Αν είμαστε καλοί στο γήπεδο να νικάμε, αν δεν είμαστε, να μη νικάμε».

Τέλος, πρόσφατα μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή της Ρουμανίας, κάνοντας λόγο για «κλοπή» του κυπέλλου του 2018 και του περσινού πρωταθλήματος:

«Από την Αθήνα μου κάνουν προσωπικές επιθέσεις και αυτό επιβεβαιώνει ότι αυτά που λέω είναι σωστά. Εγώ μιλάω με γεγονότα, μας έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2018 και το Κύπελλο το 2022. Στον τελικό έγιναν διαιτητικά λάθη και αυτά υποστηρίχθηκαν από το VAR. Έτσι χάσαμε το Κύπελλο. Πάντα υπήρχε αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ.  Αυτό που έγινε στην Τρίπολη στο φινάλε του αγώνα ήταν αδιανόητο. Στο δεύτερο γκολ τους υπάρχει οφσάιντ τριών μέτρων, μια φάση εύκολη για να ερμηνευτεί από όλους τους διαιτητές. Όμως δεν ήθελαν καν να το δουν στο VAR. Στην τηλεοπτική μετάδοση δεν έπαιξε ούτε μια επανάληψη της φάσης, κάτι που αποδεικνύει πως τα όσα λέω είναι αλήθεια».

www.bnsports.gr 











 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0