Football Talk

Ιστορική πρόκριση για την γυναικεία ομάδα της Αϊτής, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (video)

Ιστορική πρόκριση για την γυναικεία ομάδα της Αϊτής, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο (video)

Με νίκη 2-1 επί την Χιλής, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών της Αϊτής κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Μέλτσι Νταμορνάι, ποδοσφαιρίστρια της γαλλικής Ρεμς, σκόραρε δυο φορές βάζοντας την υπογραφή της σε αυτή την ιστορική νίκη πρόκρισης για τις Αϊτινές. Μία τέτοια πρόκριση δεν είχε καταγραφεί ποτέ στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική ύπαρξή της.

Η Αϊτή προηγήθηκε στο σκορ ήδη από το πρώτο ημίχρονο με την νεαρή μέσο της Ρεμς.Ύστερα από ένα χαμένο πέναλτι της συμπαίκτριάς της, Νερίλα Μοντεσίρ, η Νταρμονάι διεύρυνε το σκορ σε 2-0 στο 91’. Το γκολ που σημείωσε η Χιλή δεν ήταν αρκετό ώστε να στερήσει από τις Αϊτινές το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του παγκοσμίου κυπέλλου της Νέας Ζηλανδίας.



Η ομάδα της Καραϊβικής δεν είχε εύκολη δουλειά απέναντι στη Χιλή, η οποία φαίνεται ωστόσο πως έχει ένα αρνητικό ρεκόρ απέναντι στις ομάδες της Concacaf, καθώς από τα δέκα συνολικά παιχνίδια που έχει παίξει απέναντι στις αντίστοιχες χώρες, έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις ένα!

Αντίθετα, πέρα από την ιστορική της πρόκριση, η Αϊτή σημείωσε και την πρώτη της νίκη κόντρα σε κάποια λατινοαμερικανική εθνική ομάδα, έχοντας προηγουμένως ηττηθεί 4 φορές, κάνοντας αυτήν την νίκη ακόμα πιο σημαντική για τις Αϊτινές παίκτριες.

Ο αναμορφωτής της ομάδας της Καραϊβικής ακούει στο όνομα Νίκολας Ντελέπιν. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μόλις έναν χρόνο πριν (28/1/22). Η μακρά του πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στην άκρη του πάγκου της Ναντ και της Μονπελιέ, ήταν καίριας σημασίας για την γυναικεία ομάδα η οποία χρειαζόταν έναν έμπειρο προπονητή, ικανό να θέσει νέους στόχους και να την οδηγήσει σε νίκες, όπω και έγινε.

Ο Γάλλος τεχνικός εκπλήρωσε την αποστολή του και έστειλε την ομάδα της Αϊτής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας, ανεβάζοντας την συγχρόνως στην 55η θέση του ranking της FIFA.  

 

Η γυναίκεια ομάδα της Αϊτής θα συναντήσει στον Δ’ όμιλο του επερχόμενου Μουντιάλ την Αγγλία, τη Δανία και την Κίνα, ελπίζοντας πως θα κάνει και εκεί την έκπληξη.

 Η Αϊτή τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από εμφυλίους και αλλεπάλληλες κρίσεις. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα οπωσδήποτε επηρεάζει και το κομμάτι του αθλητισμού, ωστόσο η συγκεκριμένη επιτυχία της γυναικείας ομάδας μπορεί να έδωσε στον λαό της χώρας αυτή τη μια καλή είδηση που θα ήθελε να ακούσει.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0