Football Talk

Ναντ - Γιουβέντους: Οι Γάλλοι θέλουν εκδίκηση με τον Μπλας σε ρόλο Βιάλι! (video)

Ναντ - Γιουβέντους: Οι Γάλλοι θέλουν εκδίκηση με τον Μπλας σε ρόλο Βιάλι! (video)

Ναντ και Γιουβέντους διασταυρώνονται στα playoffs του Europa League, σε ένα ζευγάρι που ξυπνά μνήμες από τον ιστορικό ημιτελικό του Champions League το 1996.

Ήταν η δεύτερη φορά που η Γιουβέντους θα ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης. Για τη Ναντ, αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Ο διπλός ημιτελικός του 1996, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν μέχρι φέτος και η μοναδική τους συνάντηση.

Οι Ιταλοί, με τον Μαρτσέλο Λίπι στο τιμόνι, προκρίθηκαν εύκολα ως πρώτοι από τον όμιλο με Μπορούσια Ντόρτμουντ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Ρέιτζερς. Στη φάση των «8», ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, χάρις σε δύο γκολ των Ντελ Πιέρο και Παντοβάνο στη δεύτερη αναμέτρηση στο Τορίνο.

Η Ναντ, κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον όμιλο τον Παναθηναϊκό του Χουάν Ραμόν Ρότσα , την Πόρτο και την Άαλμποργκ από τη Δανία. Η ελληνική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο, σε μια αξέχαστη χρονιά που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στον  Άγιαξ. Οι Γάλλοι εξασφάλισαν το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης και έφτασαν στους «4» αφού πέρασαν το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας στον προημιτελικό.

Προβάδισμα για την Γιουβέντους στο Τορίνο

Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες έγινε στο Στάδιο Ντέλλε Άλπι , την παραδοσιακή έδρα της Γιουβέντους αλλά και της Τορίνο από το 1990. Η Ναντ έμεινε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Καρότι. Ο Τζιανλούκα Βιάλι άνοιξε το σκορ με την επανέναρξη και ο Βλάντιμιρ Γιούγκοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 66ο λεπτό.



Πάλεψε στη ρεβάνς η Ναντ

Το έργο της ομάδας του Ζαν – Κλοντ Σουαντό στη ρεβάνς ήταν δύσκολο. Τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο, καθώς ο Βιάλι έδωσε προβάδισμα στη Γιουβέντους μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Έντι Καπρόν ισοφάρισε ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας ελπίδες ξανά στους Γάλλους. Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτσέλο Λίπι «πέρασε» στο ματς τον Πάουλο Σοόυζα και αμέσως δικαιώθηκε για την επιλογή του, με τον Πορτογάλο να σκοράρει στο 50ο λεπτό. Η Νάντ δεν τα παράτησε και ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ των Εντοράμ και Ρενού. Ωστόσο, οι «Γιουβεντίνοι» πήραν την πρόκριση χάρις το σκορ της πρώτης αναμέτρησης στην Ιταλία.

Την Πέμπτη (23/02), οι δύο ομάδες ξαναβρίσκονται σε φάση νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 27 χρόνια. Μετά την ισοπαλία (1-1) της αναμέτρησης στο Τορίνο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε μια ρεβάνς που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0