Football Talk

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ο Γκβαρντιόλ τιμώρησε τη φλυαρία των «πολιτών» (video)

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ο Γκβαρντιόλ τιμώρησε τη φλυαρία των «πολιτών» (video)

Η Λειψία κατάφερε να μείνει «όρθια» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Γκβαρντιόλ να ισοφαρίζει το γκολ του Μαχρέζ, και να τιμωρεί έτσι τους «πολίτες» που δεν... καθάρισαν νωρίτερα το παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League ανάμεσα σε Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι και έτσι όλα θα κριθούν πλέον στο δεύτερο ματς.

Οι «πολίτες» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, βρήκαν γκολ με τον Μαχρέζ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν χώρους στους «ταύρους» και εκείνοι τους... τιμώρησαν. «Θύτης» ο Γιόσκο Γκβαρντιόλ ο οποίος αποτελεί μάλιστα έναν από τους μεταγραφικούς στόχους για τον Πεπ Γκουαρδιόλα για το καλοκαίρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν επιβλητική στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και άσκησε έντονη πίεση στους γηπεδούχους. Αυτή η πίεση απέδωσε καρπούς λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο του αγώνα. Ο Τζακ Γκρίλις έκλεψε την μπάλα ψηλά στο γήπεδο και με μία κάθετη μπαλιά «έκοψε στα δύο» την άμυνα της Λειψίας και έβγαλε τετ-α-τετ τον Μαχρέζ. Ο Αλγερινός δεν δυσκολεύτηκε να εκτελέσει τον Μπλάζβιχ για το 1-0 στο 27’.


Ένα δεκάλεπτο μετά, η Σίτι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Γκρίλις, να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων στο 36’.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξε άρδην! Η Λειψία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε κλείσει τη Μάντσεστερ Σίτι στα καρέ της, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ, προτού αυτό εν τέλει έρθει.

Στο 53’ ο Χένριχς με κεφαλιά αστόχησε για λίγο, ενώ δύο λεπτά ο ίδιος παίκτης και πάλι απείλησε τον Έντερσον αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ. Μερικές στιγμές αργότερα, ο Αντρέ Σίλβα με μία εξαιρετική ενέργεια απέφυγε 2-3 αμυντικούς της Σίτι και από τη μικρή περιοχή ανάγκασε τον Έντερσον να επέμβει για να διατηρήσει το «μηδέν».

Η Λειψία είχε στείλει αρκετές προειδοποιητικές βολές, αλλά οι «πολίτες» δεν είχαν λάβει το... μήνυμα. Στο 69’ ο Σομποζλάι με έναν κεραυνό στη γωνία του Έντερσον, ανάγκασε τον Βραζιλιάνο να κάνει τρομερή απόκρουση. Από το κόρνερ όμως που προέκυψε, ο Γκβαρντιόλ νίκησε στον αέρα τον Ρούμπεν Ντίας και έφερε το ματς στα ίσα στο 70’.



Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Σίτι ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, όμως οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και έτσι το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία (Μ. Ρόζε): Μπλάσβιχ, Κλόστερμαν (46' Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89' Ράουμ), Λάιμερ, Σχλάγκερ (82' Χαϊντάρα), Σομποζλάι, Φόρσμπεργκ (66' Ενκούνκου), Βέρνερ, Σίλβα (82' Πόουλσεν).

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Μαχρέζ, Γκρίλις, Χάαλαντ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0