Football Talk

Παναθηναϊκός: Ο… αήττητος Γιοβάνοβιτς και οι σκέψεις του για το ντέρμπι!

Παναθηναϊκός: Ο… αήττητος Γιοβάνοβιτς και οι σκέψεις του για το ντέρμπι!

Το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κοντοζυγώνει με τον Γιοβάνοβιτς να… αγνοεί τη λέξη ήττα! Ποιες είναι οι σκέψεις του για το παιχνίδι του Σαββάτου (;)

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό βρίσκεται ξανά προ των πυλών. Η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το βράδυ του Σαββάτου (24/2) θα φιλοξενηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 24η αγωνιστική της Super League από τον αιώνιο αντίπαλο του.

Στον πρώτο γύρο, οι «πράσινοι», πήραν… κακήν-κακώς τον βαθμό μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Άβιλα να υποπέφτει σε ένα ανόητο ατόπημα και να δίνει την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει. Μια ισοφάριση, η οποία, με τον τρόπο και το χρονικό σημείο που ήρθε ήταν… σαν νίκη για τους γηπεδούχους.

Ήταν βέβαια η χειρότερη απόδοση της ομάδας μέχρι εκείνη την αγωνιστική, ενώ αντίθετα για τους «ερυθρόλευκους», ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι στον πρώτο γύρο. Πλέον, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά η μεγάλη αυτή διαφορά που υπήρχε στον βαθμολογικό πίνακα, έχει πλέον εξατμιστεί.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας που για τους «πράσινους», καταστροφικός. Αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο με τις δύο ισοπαλίες, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, με Ιωνικό και ΟΦΗ, ξεκίνησε μια φθίνουσα πορεία φέρνοντας και την πρώτη ήττα της χρονιάς για την ομάδα. Αυτή στην Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ. Η δεύτερη ήττα δεν άργησε να έρθει και μάλιστα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον ΠΑΟΚ, με το ισοπεδωτικό 3-0. Πλέον η κατάσταση έχει εξισορροπηθεί και με δύο πειστικές εμφανίσεις κόντρα στον Άρη και τον Βόλο, το κλίμα έχει αλλάξει.

Ο Γιοβάνοβιτς από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του «πράσινου» πάγκου, δεν έχει γνωρίσει ήττα από τον Ολυμπιακό. Για να βρει κανείς αποτέλεσμα που να μην είναι νίκη ή ισοπαλία, πρέπει να γυρίσει το καλεντάρι πίσω στις 16 Μαΐου του 2021. Όπως φαίνεται, ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και πως να διαχειριστεί τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο πιο πληθωρικό του βράδυ, έχοντας περισσότερες από 30 τελικές στην εστία. Μάλιστα, πάνω από τις μισές έκαναν τον αντίπαλο γκολκίπερ να ανησυχήσει. Με αυτή τη λογική, ο προπονητής του «τριφυλλιού», δεν θέλει να αλλάξει πρόσωπα από την αρχική ενδεκάδα, με τον Παλάσιος να διατηρεί την θέση του στην αρχική ενδεκάδα, παρότι βρέθηκε από σπόντα βασικός στο παιχνίδι με τον Βόλο. Ο Αργεντίνος φαίνεται να νιώθει αρκετά καλύτερα, μετά την περίοδο ντεφορμαρίσματος που πέρασε και είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η μόνη αλλαγή που υπάρχει στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς σχετικά με την 11άδα, είναι στη θέση του δεξιού μπακ. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του Σέρβου και φαίνεται πως ο προπονητής τον εμπιστεύεται. Σε αυτό που υστερεί όμως, είναι η εμπειρία. Για αυτόν τον λόγο, στο μυαλό του Ιβάν υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το Γιάννης Κώτσιρας. Ο 30χρονος μπακ μάλιστα, αγωνίστηκε για σχεδόν 30’ στο τελευταίο παιχνίδι πριν τον Ολυμπιακό και αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν ένα… ζέσταμα για το ερχόμενο ντέρμπι!

Γενικώς πάντως, μιλάμε για ένα ματς ειδικών συνθηκών. Συνεπώς, ακόμη και αν τα δεδομένα ανατραπούν εντελώς και κάθε ρεπορτάζ πάει στον... κάλαθο των αχρήστων, ουδεμία εντύπωση πρέπει να μας προξενήσει. Είναι το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και εκεί τελειώνει κάθε συζήτηση...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0