Football Talk

Νάπολι: Στην επίθεση τα εύσημα, στην άμυνα οι νίκες (video)

Νάπολι: Στην επίθεση τα εύσημα, στην άμυνα οι νίκες (video)

Η Νάπολι θεωρείται αυτήν την στιγμή από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στον πλανήτη και όχι αδίκως. Οι περισσότεροι θα αναφερθούν στην επίθεση της που «πετάει φωτιές» παραμελώντας όμως την άμυνα που είναι πιο στιβαρή από ποτέ.

Οι Ναπολιτάνοι ζουν το όνειρο στους τελευταίους μήνες καθώς βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην Serie A στον +15 από την δεύτερη Ίντερ ενώ όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουν και στην επόμενη φάση του Champions League (νίκη με 2-0 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την φάση των «16» ). Ούτε οι πιο ένθερμοι οπαδοί της δεν περίμεναν στην αρχή της σεζόν πως στα τέλη Φεβρουαρίου θα «τρίβουν τα μάτια τους» για να πιστέψουν τα πράγματα που βλέπουν σε άμυνα και επίθεση από τους ποδοσφαιριστές τους στο γήπεδο. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί και κανείς τους ακρογωνιαίους λίθους που αποχώρησαν το καλοκαίρι από την ομάδα.

Το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού που πραγματοποίησε η Νάπολι θεωρείται (πλέον) άκρως επιτυχημένο στην πράξη, διότι στην θεωρεία μόνο προβληματικό παρουσιαζόταν στο ευρύ κοινό. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες η Νάπολι αποχαιρέτησε τους Καλιντού Κουλιμπαλί, Φαμπιάν Ρουίζ, Αρκάντιους Μίλικ, Λορέντζο Ινσίνιε και Ντρις Μέρτενς. Ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα και σημαντικές προσωπικότητες που είχαν «γράψει» την δική τους ιστορία φορώντας αυτή την φανέλα.

Οι αντικαταστάτες που επιλέχθηκαν ήταν οι Μιν-Τζαε Κιμ, Φρανκ Ανγκισά (ο δανεισμός του μετατράπηκε σε κανονική μεταγραφή), Ματίας Ολιβέιρα, Χβίτσα Κβαρασχέλια, Τζάκομο Ρασπανόρι και Τζιοβάνι Σιμεόνε. Παίκτες που είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις την προηγούμενη σεζόν χωρίς όμως να πείθουν πως θα μπορούσαν να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν.

Η μόνη αλήθεια βρίσκεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές που «δεν γέμιζαν στο μάτι» μαζί με αυτούς του υπάρχοντος ρόστερ και με την βοήθεια του Σπαλέτι έχουν εξελίξει την Νάπολι σε ένα ασταμάτητο τρένο που δεν πραγματοποιεί στάσεις. Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Champions League (εξαιρώντας τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Κρεμονέζε) οι Ναπολιτάνοι μετρούν ισάριθμες νίκες με επιμέρους σκορ 21-2.

Όλοι μιλούν για το γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Σπαλέτι με τους Όσιμεν και Κβαρασχέλια να βρίσκονται με «κλειστά μάτια» και δεν θα έχουν άδικο.


Όμως θα ήταν παράλογο να μην σταθούμε στην άψογη αμυντική λειτουργία που έχει δημιουργηθεί. Σε 31 επίσημα ματς φέτος η Νάπολι στα 15 από αυτά έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Σχεδόν στα μισά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δεν έχει δεχθεί γκολ. Αριθμοί που είναι εξωπραγματικοί και αξίζουν να πιστωθούν στα αμυντικά χαφ, την αμυντική τετράδα και τον τερματοφύλακα για τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν.

Όπως όλα δείχνουν η Νάπολι θα στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 33 χρόνια και το μακρινό 1990. Στο Champions League είναι ήδη με το ένα πόδι στα προημιτελικά (μετά την νίκη με 2-0 στην Φρανκφούρτη) και ποιος ξέρει που μπορεί να σταματήσει.

Η Νάπολι φέτος είναι η χαρά του ουδέτερου φιλάθλου και το μόνο σίγουρο είναι πως όπου και να βρίσκεται ο Ντιέγκο αυτή την στιγμή την βλέπει και χαίρεται.

Άγγελος Κρεμαστος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0