Football Talk

Το «μαύρο» κουτί των ηττών της Λίβερπουλ: Από τη Μπέρμιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης και από την Άρσεναλ στον… Τζακ Γκρίλις! (video)

Το «μαύρο» κουτί των ηττών της Λίβερπουλ: Από τη Μπέρμιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης και από την Άρσεναλ στον… Τζακ Γκρίλις! (video)

Την 36η πιο «βαριά» ήττα της ιστορίας της υπέστη η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, με τους «κόκκινους» να χάνουν μόλις για 3η φορά στο «σπίτι» τους με 5-2 και για πρώτη στον 21ο αιώνα! Ποιες είναι όμως οι πιο ηχηρές «σφαλιάρες» που έχει υποστεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ; Το BN Sports έχει την απάντηση!

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως το αποτέλεσμα της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης σηματοδότησε απλώς ένα κακό βράδυ, όμως στην πραγματικότητα, μιλάμε γενικώς για μία κακή χρονιά.

Μία αγωνιστική περίοδο που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή «ιστορική» σεζόν που διένυσε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία κατάφερε να διεκδικήσει κάθε λογής τίτλο, παίζοντας όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια που θα μπορούσε. Πήρε τα δύο εγχώρια Κύπελλα, διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και έχασε στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 στο Παρίσι, ούσα… τότε, ανώτερη από την αντίπαλό της.

Η περίοδος χάριτος όμως τελείωσε και όλα δείχνουν πως τα επτά χρόνια «κατάρας» του Γιούργκεν Κλοπ, έχουν επανέλθει ξανά στη συζήτηση. Πόσο μάλλον μετά τους αποκλεισμούς από FA Cup και Λιγκ Καπ, τη «μέτρια» σεζόν που διανύει ως στιγμής στην Premier League και την «βαριά» ήττα με 5-2 από τη Ρεάλ στο Άνφιλντ, στο χειρότερο αποτέλεσμά της ως στιγμής εντός έδρας, στην ιστορία της στην Ευρώπη.

Συνολικά, η Λίβερπουλ είχε ηττηθεί μέχρι και με 5-1 δις στο «σπίτι» της ιστορικά, αλλά ποτέ στον 21ο αιώνα και πολύ δε περισσότερο, σε καμία περίπτωση σε κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό κατόρθωσε όμως να της… προκαλέσει η «βασίλισσα», η οποία αποτελεί και τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του θεσμού που βρίσκεται να χάνει με 2-0 και εν τέλει επικρατεί με τρία γκολ διαφορά.


Από εκεί και πέρα, αναζητήσαμε τις πιο «βαριές» ήττες της Λίβερπουλ συνολικά, δίχως να ξεχωρίζουμε έδρες και διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως όπως και για κάθε ομάδα, έτσι και για τους «κόκκινους», οι «σφαλιάρες» είναι αρκετές  και αυτή από τη Ρεάλ Μαδρίτης κατατάσσεται - βάσει transfermarkt - στην 36η θέση.

Συνεπώς ναι, έχουν υπάρξει και δυσκολότερες μέρες. Το χειρότερο ματς, αναλογικά με το τελικό σκορ, στην ιστορία της Λίβερπουλ, έλαβε χώρα τη δεκαετία του 60’, στην ήττα με 9-1 από τη Μπέρμιγχαμ.

Από εκεί και πέρα, οι «reds» έχουν ηττηθεί δις με 7-2. Η πρώτη φορά ορίζεται την σεζόν 1962-63 από την Τότεναμ, παρότι ο Ρότζερ Χαντ είχε σκοράρει δις, και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2020, σε ένα ματς που πολλοί θα θυμούνται. Ήττα με 7-2 από την Άστον Βίλα, σε ένα παιχνίδι που πιθανώς αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς λόγους που ο Τζακ Γκρίλις κοστολογήθηκε με 100 εκατομμύρια.

Συνεχίζοντας, θα βρούμε την ήττα με 6-1 από τη Στόουκ, πριν από εννέα χρόνια, με προπονητή των γηπεδούχων τον Μαρκ Χιουζ και σκόρερ των φιλοξενούμενων τον Στίβεν Τζέραρντ, ενώ αναφορικά με τα πέντε γκολ που της έβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά.

Το 2017-18 παραβιάστηκε πέντε φορές η εστία της από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το ίδιο συνέβη και ένα χρόνο μετά, και πάλι στο Βίλα Παρκ, για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Μιλώντας για Λιγκ Καπ, μία από τις πιο «βαριές» ήττες στην ιστορία του συλλόγου έχει έρθει στο Άνφιλντ από την Άρσεναλ. Ίδιος θεσμός, τεράστιο «διπλό» των «κανονιέρηδων», χατ-τρικ ο Ζούλιο Μπαπτίστα και νίκη με 6-3 για τους Λονδρέζους, σε μία από τις κορυφαίες βραδιές του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο τους. Τέσσερα χρόνια μετά τους Invincibles και δύο σεζόν μετά τον τελικό του Champions League και την ήττα από τη Μπαρτσελόνα.

Θα αναρωτηθεί κανείς δύο πράγματα. Πότε και ποια ομάδα την κέρδισε τόσο… άνετα όσο η Ρεάλ στην Premier League. Είναι η Κόβεντρι (!), τη σεζόν 1992-93, με 5-1!


Όσον αφορά την προηγούμενη φορά, πριν από το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Άνφιλντ, που είχε δεχθεί εκ νέου πέντε γκολ;  Δεν έχει συμβεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0