Football Talk

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανα τέτοια καριέρα, πίστευα ότι θα αποτύχω»

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανα τέτοια καριέρα, πίστευα ότι θα αποτύχω»

Οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Λειψίας για τους «16» του Champions League.

Σε αρκετές ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το παιχνίδι Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι για τους «16» του Champions League.

Ο Ισπανός ρωτήθηκε για τις απουσίες των Ντε Μπρόινε και Λαπόρτ, τη δυσκολία του αγώνα αλλά και τις σκέψεις του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα:

Για την απειλή της Λειψίας:

«Αμέσως μετά την κλήρωση ένιωσα ότι θα ήταν ένας πραγματικός σκληρός αντίπαλος. Από την εμπειρία μου απέναντι στη Λειψία, θα έπρεπε να είμαι σίγουρος για τις πιθανότητές μας, αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα φέτος. Γνωρίζουμε την ποιότητά τους εδώ και πολλά χρόνια. Η Λειψία είναι μία ομάδα που βασίζεται αρκετά σε νεαρούς παίκτες, κάνει καλή στρατολόγηση, ενώ παράλληλα τα φυσικά τους προσόντα είναι εξαιρετικά. Η ομάδα μένει πιστή σε ένα πλάνο, οι παίκτες δημιουργούν εύκολα χώρους, κάνουν παιχνίδι από τη μεσαία γραμμή και στο τρανζίσιον είναι ασταμάτητοί. Αξίζει σεβασμός για αυτόν τον σύλλογο και αυτό που έχει κάνει. Όταν ήμουν στη Γερμανία ήταν στη δεύτερη κατηγορία.

Πέρυσι κερδίσαμε εντός έδρας, αλλά με τον Τζέσε Μαρτς και τον Ενκουκού είχαμε δυσκολίες. Εδώ (σ.σ. στη Γερμανία) χάσαμε εντάξει, είχαμε προκριθεί, αλλά νιώσαμε πόσο δύσκολοι είναι. Ίσως η Λειψία δεν είναι έτοιμη να παλέψει με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά κάθε σεζόν προκρίνεται στο Champions League. Τεράστιος σεβασμός, ξέρω την ποιότητα και θα είναι δύσκολο, σκληρό. Στο πρώτο παιχνίδι, θα προσπαθήσουν να μην επηρεαστούν, να κάνουν μία καλή εμφάνιση ώστε να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ».

Για τις απουσίες Ντε Μπρόινε, Λαπόρτ:

«Αμφότεροι δεν θα αγωνιστούν γιατί είναι άρρωστοι. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν και το Σαββατοκύριακο να είναι εντάξει. Πρόκεινται για δύο σημαντικές απώλειες, αλλά συμβαίνουν αυτά μέσα σε μία σεζόν. Πρώτα ο Ντε Μπρόινε δεν αισθάνθηκε καλά, αμέσως μετά το ματς με τη Φόρεστ. Από χθες το ίδιο και ο Λαπόρτ».

Για τη νοοτροπία του:

«Αν ας πούμε σταματούσα αύριο την καριέρα μου, δεν μπορούσα δηλαδή να είμαι πια προπονητής, θα ήμουν ευγνώμων για αυτά που έχω πετύχει στην Μπαρτσελόνα, τη Μπάγερν Μονάχου και τη Μάντσεστερ Σίτι. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανα τέτοια καριέρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Ό,τι είναι να γίνει εδώ, θα γίνει. Στην τελική η μοίρα τα έχει προνοήσει όλα.

Για πολλά χρόνια είχα την αίσθηση πως αυτό που κάνουμε, ό,τι και να συμβεί θα αποτύχει. Ό,τι και να κάνω προσωπικά στο μέλλον θα αποτύχω. Τίποτα δεν θα είναι αρκετό. Γι' αυτό το απολαμβάνω. Μετά από αυτή τη συνέντευξη Τύπου θα έχω ένα καλό γεύμα, καλό κρασί, θα δω Μαδρίτη εναντίον Λίβερπουλ, η Νάπολι είναι πάντα απόλαυση και μετά θα προετοιμαστώ για το παιχνίδι».

Για το αν ο Ενκουκού είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης:

«Απολύτως. Ήταν κρίμα που έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ελπίζω να επιστρέψει γερός από τον τραυματισμό του. Τον είδαμε στα δύο ματς πέρυσι, είναι τοπ κλάσης. Ελπίζω να προλάβει το ματς στο Μάντσεστερ. Πάντα μου αρέσει να αντιμετωπίζω τους καλύτερους παίκτες. Από ό,τι ακούω σύντομα θα επιστρέψει».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0