Football Talk

Ολικό «λίφτινγκ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με 32 ομάδες από το 2025!

Ολικό «λίφτινγκ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με 32 ομάδες από το 2025!
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αλλάζει μορφή, οι ομάδες αυξάνονται σε 32, εκ των οποίων οι δώδεκα θα είναι από την Ευρώπη.
Σχετικά Άρθρα
Η προσπάθεια της FIFA να αυξήσει τα έσοδά της σε σταθερή βάση συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη δομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Από το 2025 κι έπειτα, αποφασίστηκε πως οι ομάδες που θα συμμετέχουν αυξάνονται σε 32 από 7 (!) ενώ οι δώδεκα από αυτές, θα έρχονται από την Ευρώπη.

Το πρώτο τουρνουά που διεξαχθεί υπό αυτήν τη μορφή θα γίνει τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2025, σε μία περίοδο κατά την οποία απουσιάζουν άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι θέσεις που θα δίνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, είναι οι εξής:

AFC (Ασία): 4, CAF (Αφρική): 4, CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική): 4, CONMEBOL (Νότια Αμερική): 6, OFC (Ωκεανία): 1, UEFA (Ευρώπη): 12 και «οικοδεσπότης» του τουρνουά: 1.

Όσον αφορά τις 12 ευρωπαϊκές θέσεις, οι οκτώ θα δίνονται με βάση την κατάταξη των ομάδων στο Ranking της UEFA και οι υπόλοιπες τέσσερις, στους νικητές του Champions League από το 2022, έως και το 2025.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0