Football Talk

ΟΦΗ – Άρης 0-3: Επιτέλους… τρίποντο για τους Θεσσαλονικείς, συνεχίζοντας την παράδοση στην Κρήτη! (video)

ΟΦΗ – Άρης 0-3: Επιτέλους… τρίποντο για τους Θεσσαλονικείς, συνεχίζοντας την παράδοση στην Κρήτη! (video)

Μπορεί ο Άρης να μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το ταξίδι στην Κρήτη για να συναντήσει τον ΟΦΗ, αλλάζει πάντα την ψυχολογία του. Αυτό συνέβη και τώρα, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-0 και το πρώτο τους τρίποντο εκτός έδρας στο 2023 είναι γεγονός!

Τι και αν ο Άρης δεν βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις; Ένα ταξίδι στην Κρήτη είναι πάντα ευεργετικό για τους Θεσσαλονικείς, με την παράδοση κόντρα στον ΟΦΗ να επιβεβαιώνεται και πάλι και τους φιλοξενούμενους να επικρατούν για πρώτη φορά εκτός έδρας εντός του 2023, με το ευρύ 3-0.

Πρώτο γκολ για τον Ρουπ με τη φανέλα της νέας του ομάδας, σκόρερ και ο Νταρίντα, με τον Γερμανό, πρώην παίκτη της Νόριτς να καταγράφει γκολ και ασίστ, όντας καταλυτικός στην πρώτη νίκη του Άρη στον Φεβρουάριο.

1ο ημίχρονο

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση της Κρήτης για τον Άρη, με τους «κιτρινόμαυρους» να δέχονται την πρώτη φάση στο 4ο λεπτό από τον Λάρσον, αλλά να απαντούν εν συνεχεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Καμαρά προειδοποίησε στο 8’ τον Μανδά, με τον Έλληνα να αντιδρά εξαιρετικά, αλλά από το κόρνερ που εκτελέστηκε, έλαβε χώρα και το πρώτο γκολ του Ρουπ στην Ελλάδα. Ο Πίρσμαν μπήκε στην τροχιά της μπάλας από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γερμανός έκανε την προβολή και νίκησε τον Μανδά από κοντά για το 1-0.


Μέχρι και το 20ο λεπτό, ο Άρης είχε καταγράψει πέντε τελικές προσπάθειες, έναντι μίας του ΟΦΗ, με τη σπουδαιότερη μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, να είναι το δοκάρι του Νταρίντα στο 24’, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.


Ό,τι δεν συνέβη όμως τότε, πραγματοποιήθηκε στο 30’, όταν ο ίδιος παίκτης συνεργάστηκε με τον Ρουπ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σηματοδοτώντας ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο για τον Άρη.



2ο ημίχρονο

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΟΦΗ επιχείρησε να απαντήσει και να βγάλει αντίδραση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε ποτέ το χατίρι. Η πρώτη του τελική προσπάθεια ήρθε στο 55’ από τον Τοράλ, με τον Κουέστα να μπλοκάρει, για να έρθει ο Μοσκέρα στο 63’ και να απωλέσει μία τεράστια ευκαιρία.

Οι Κρητικοί κέρδισαν την μπάλα ψηλά στην άμυνα, ο παίκτης του ΟΦΗ ήταν μόνος με τον Κουέστα αλλά το πλασέ ήταν τελείως αδύναμο και πήγε δίπλα από την εστία.


Από εκεί και πέρα, ο Καμαρά βρέθηκε κοντά στο 3-0 στο 73’, ο ΟΦΗ «άγγιξε» τη μείωση του σκορ στο 78’ με τον Μπάκιτς, αλλά το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο.


Εν τέλει, το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Ιτούρμπε με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, με τον Παραγουανό να χρίζεται σκόρερ, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο και το 2-1 επί του Λεβαδειακού.

Ο
MVP

Ο Ρουπ! Εξαιρετική εμφάνιση, γκολ και ασίστ και καταλυτικός παράγοντας στην επικράτηση του Άρη στην Κρήτη.

Η Φάση του αγώνα

Το σουτ του Μπάκιτς στο 78’, με τη μπάλα να μοιάζει να καταλήγει στα δίχτυα, αλλά από τη… λάθος πλευρά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (82' Γιοχού), Τοράρινσον, Μεγιάδο, Λάρσον (72' Μπιφούμα), Ντιουσέ (46' Φελίπε, αλλ. 50' Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46' Τσιλιανίδης), Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Ενκουλού, Ρουπ (60' Ντουκουρέ), Νταρίντα (80' Χριστοδουλόπουλος), Ετέμπο, Πάλμα (60' Ιτούρμπε), Γκαρσία (80' Εμπακατά), Καμαρά (89' Νταμπό).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0