Football Talk

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Το παρελθόν τους είναι γεμάτο από τελικούς, υψηλά σκορ και πρωταγωνιστές! (video)

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Το παρελθόν τους είναι γεμάτο από τελικούς, υψηλά σκορ και πρωταγωνιστές! (video)
Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους στο Champions League (20/2, 22:00) και το BN Sports σας παρουσιάζει τις πέντε σπουδαιότερες αναμετρήσεις τους, που άφησαν ιστορία. 
Ένα «κλασσικό» ζευγάρι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κάνει και πάλι την εμφάνιση του, αυτή τη φορά για την φάση των 16 του Champions League.

Η Λίβερπουλ θέλει απεγνωσμένα να πάρει... το αίμα της πίσω για τους δύο χαμένους τελικούς (2018,2022) και όχι μόνο, καθώς η παράδοση χαμογελάει υπέρ της «βασίλισσας» (5 νίκες Ρεάλ, 3 Λίβερπουλ, 1 ισοπαλία).

Οι δύο ομάδες, που αθροιστικά έχουν μόλις... 20 Champions League στις τροπαιοθήκες τους, μας έχουν χαρίσει μεγάλα παιχνίδια και το BNSports σας παρουσιάζει τα πέντε σπουδαιότερα, με χρονολογική σειρά.

27/5/1981 Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών

2341313-48725030-2560-1440.jpg

Η Λίβερπουλ είναι η τελευταία ομάδα που έχει νικήσει σε τελικό Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών) τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Αυτό συνέβη στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Παρκ Ντε Πρενς» τον Μάιο του 1981, με τους «ρεντς» να κατακτούν το τρίτο τους Κύπελλο Πρωταθλητριών, χάρις σε γκολ του αριστερού τους μπακ, Άλαν Κένεντι στο 81ο λεπτό.

10/3/2009 Φάση των 16, 2ο ματς



Μία επιβλητική πρόκριση για την Λίβερπουλ, που σκόρπισε την Ρεάλ στο Άνφιλντ με 4-0, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα μετά το διπλό στο Μπερναμπέου (0-1), που είχε προηγηθεί για το πρώτο ματς της φάσης των 16! 

14 χρόνια αργότερα και με έξι ματς μεταξύ τους να έχουν μεσολαβήσει, αποτελεί την τελευταία νίκη των «κόκκινων» κόντρα στους Μαδριλένους, οι οποίοι τους έχουν... πάρει το αέρα τα τελευταία χρόνια.

22/10/2014  Φάση ομίλων, 4η αγωνιστική



Η αρχή για το σερί της Ρεάλ έγινε τη σεζόν 2014/15, με την «Βασίλισσα» να περνάει δια περιπάτου με 3-0 από το Άνφιλντ για την φάση των ομίλων του Champions League.

Δις σκόρερ ο Μπενζεμά, με τον Κριστιάνο να έχει ανοίξει το σκορ στο 23' με «μαγικό» τελείωμα.


26/5/2018 Τελικός Champions League 



Ένας τελικός που «γέννησε» ήρωες, αλλά και μοιραίους.

Ήρωας φυσικά, ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος μπήκε αλλαγή από τον Ζιντάν στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε τα δύο γκολ ( το πρώτο είναι ίσως το κορυφαίο στην ιστορία των τελικών), που έδωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο στους Μαδριλένους.

Μοιραίος για τη Λίβερπουλ, ο τερματοφύλακας Λόρις Κάριους, που αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή στο Κιέβο και απογείωσε την φήμη του για λάθος λόγο. Συγκεκριμένα, προσέφερε στη Ρεάλ με δύο ερασιτεχνικά λάθη, το πρώτο και το τρίτο γκολ, τα οποία δυστυχώς για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καθόρισαν σε τεράστιο βαθμό την εξέλιξη του τελικού και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.


28/5/2022 Τελικός Champions League

 

Στο Παρίσι ξανά, 41 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, η... κυνική Ρεάλ κατέκτησε το 14ο της Champions League νικώντας με 1-0 την σαφώς καλύτερη Λίβερπουλ.

Ο Τιμπό Κουρτουά πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση... κατεβάζοντας τα ρολά, ενώ ο Βινίσιους ήταν αυτός που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους «Μερένχες»!



Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0