Football Talk

«Στιγμή μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο»: Ο Κούντους έβγαλε τη φανέλα του για να τιμήσει τον Ατσού, αλλά δεν τιμωρήθηκε με κάρτα όπως ο Κανός!

«Στιγμή μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο»: Ο Κούντους έβγαλε τη φανέλα του για να τιμήσει τον Ατσού, αλλά δεν τιμωρήθηκε με κάρτα όπως ο Κανός!

Ο Μοχάμεντ Κούντους του Άγιαξ σκόραρε και ακολούθως έβγαλε τη φανέλα του για να αποκαλύψει ένα μήνυμα στη μνήμη του Κρίστιαν Ατσού που έφυγε από τη ζωή. Σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, ο Ολλανδός διαιτητής δεν τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μοχάμεντ Κούντους σκόραρε στον αγώνα του Άγιαξ εναντίον της Σπάρτα Ρότερνταμ και πανηγυρίζοντας έβγαλε τη φανέλα του. Ο 22χρονος μέσος από μέσα φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε «RIP ATSU», προς τιμήν του Κρίστιαν Ατσού, τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην Εθνική Γκάνας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον φονικού σεισμού που χτύπησε την Τουρκία.

Ο Κούντους θεωρητικά θα έπρεπε να λάβει κίτρινη κάρτα, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής Πολ Βαν Μπόεκελ επέλεξε να μην τον τιμωρήσει. Αντιθέτως πλησίασε τον εμφανώς συγκινημένο νεαρό και σιγουρεύτηκε ότι είναι καλά. 

«Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται (σ.σ. η αφαίρεση φανέλας), αλλά έδειξε κατανόηση γιατί αυτή είναι μια στιγμή μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο. Έχουμε κανόνες στο άθλημα, αλλά αυτό είναι πέρα ​​από το ποδόσφαιρο, πρόκειται για τη ζωή και το θάνατο. Μεγάλος ο σεβασμός μου για τον διαιτητή».

Αυτή η κίνηση βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Σέρχι Κάνος. Ο Ισπανός πριν από περίπου μια εβδομάδα και ενώ σκόραρε εναντίον του Παναιτωλικού, πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο.

Το μπλουζάκι, που φορούσε από μέσα έγραφε «Σ' αγαπώ μαμά», αφιερωμένο στην μητέρα του που έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, ο Κανός τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για αυτήν του την ενέργεια…

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0