Football Talk

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ασπρόμαυρο με... εντολή Κωνσταντέλια το ντέρμπι των «Δικεφάλων»!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0: Ασπρόμαυρο με... εντολή Κωνσταντέλια το ντέρμπι των «Δικεφάλων»!

Ο «μάγος» Κωνσταντέλιας και ο δημιουργός-εκτελεστής Νάρεϊ, «οδήγησαν» τον ΠΑΟΚ σε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ (19/02, 2-0), φέρνοντάς τον στους επτά βαθμούς από την κορυφή.

Κυνικός, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να κάνει το ματς της ζωής, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 2-0 (19/02) στην Τούμπα, βάφοντας ασπρόμαυρο το ντέρμπι των «Δικεφάλων», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League! Νάρεϊ (14') και Κουλιεράκης (62') τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς.

Συνεχίζει αήττητο το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου από τις 30 Οκτωβρίου του 2022, ενώ μπήκε... τέλος στο σερί εννέα νικών της ΑΕΚ, σε κάθε διοργάνωση.

Παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία, που ζήτησε δύο κόκκινες κάρτες στο πρώτο μέρος.


1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη στο ντέρμπι. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Χατζισαφί βρήκε στην «πλάτη» της άμυνας τον Λιβάι Γκαρσία, που σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να περνά μακριά από την εστία του Κοτάρσκι. Εν τέλει, το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, στην πρώτη σημαντική φάση του ΠΑΟΚ.

Στο 14ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας, παρότι πεσμένος στο έδαφος, κατάφερε όχι μόνο να κοντρολάρει την μπάλα, αλλά να «μοιράσει» και ασίστ στον Νάρεϊ. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ σούταρε εκτός περιοχής, «νίκησε» τον Αθανασιάδη και «έγραψε» το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει ανεβάζοντας «στροφές» στα λεπτά που ακολούθησαν, αλλά τόσο στο σουτ του Πινέδα στο 22', όσο και στη σέντρα του Χατζισαφί στο 27', ο Κοτάρσκι αποσόβησε τον κίνδυνο.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα είχε ακόμα μία ευκαιρία για γκολ. Άμραμπατ και Πινέδα έκαναν μία «κομπίνα» σε κόρνερ στο 41ο λεπτό, ο Αραούχο ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, πέρασε εκτός εστίας.


2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, που «έκλεισε» το πρώτο. Η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, είχε καλές στιγμές με τον Γκαρσία (51') και τον Γιόνσον (52'), αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ. Αντιθέτως, βρήκε και δεύτερο ο ΠΑΟΚ!

Ο Νάρεϊ εκτέλεσε το κόρνερ στο 62ο λεπτό, ο Αθανασιάδης δεν έκανε την έξοδο και ο Κουλιεράκης «νίκησε» τους πάντες στον αέρα, για να κάνει το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν, παρότι είχαν τρεις καλές ευκαιρίες έως το τέλος. Ο Βίντα απείλησε με κεφαλιά στο 74', ενώ τα σουτ των Τσούμπερ και Σιντιμπέ, στο 89' και στο 90' αντίστοιχα, αποκρούστηκαν από τον Κοτάρσκι.

Κάπως έτσι, το 2-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, ξαναβάζοντας τον ΠΑΟΚ στο... κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.


Ο MVP

Ο Κωνσταντέλιας έχει κάνει μυθικό ματς, αλλά το γεγονός πως ο Νάρεϊ τελείωσε το ντέρμπι με γκολ και ασίστ, τον καθιστά ως τον πολυτιμότερο.


Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Κουλιεράκη στο 62ο λεπτό. Ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ πίεζε και ουσιαστικά, «καθάρισε» το ντέρμπι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (81' Σβαμπ), Ντούγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ (88' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (90+2' Σοάρες), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (81' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γιόνσον (63' Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72' Ελίασον), Γκαρσία (80' Τσούμπερ), Αραούχο (80' Φαν Βέερτ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0