Football Talk

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ… καθάρισαν και η διαφορά ξανά στους πέντε πριν το ντέρμπι «αιωνίων»! (video)

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ… καθάρισαν και η διαφορά ξανά στους πέντε πριν το ντέρμπι «αιωνίων»! (video)

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες απέναντι στη Λαμία, βρήκε τις λύσεις από τα πόδια του Σαμασέκου, του Μπακαμπού και του Μπιέλ φτάνοντας εύκολα στη νίκη (0-3, 19/2) και μείωσε και πάλι τη διαφορά στους πέντε πόντους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, βρήκε τους χώρους, είχε τρία δοκάρια και ο πειστικός Ολυμπιακός έφτασε τελικά στη νίκη με 3-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία για την 23η αγωνιστική της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι όσο γρηγορότερα γίνεται, πράγμα που πέτυχαν τελικά χάρη στα γκολ του Ντιαντιέ Σαμασέκου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και του Σεντρίκ Μπακαμπού στο 60ο λεπτό, ενώ ο Πεπ Μπιέλ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 86’.

Ο Λεωνίδας Βόκολος στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Λαμίας είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Πειραιώτες. Με εξαίρεση το δοκάρι του Τζανδάρη στην έναρξη του ματς, η ομάδα του δεν κατάφερε να είναι ιδιαίτερα απειλητική απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τα δυσάρεστα για τον Μίτσελ αφορούν ξανά σε τραυματισμό του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αντικαταστάθηκε μόλις μετά από έξι λεπτά αγώνα. Στους πέντε βαθμούς και πάλι η διαφορά από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

1ο Ημίχρονο

Ας δούμε, όμως, πώς οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ! Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και λίγο έλειψε να «σοκάρει» τον Ολυμπιακό στο 4ο λεπτό. Ο Τσιλούλης βγήκε στην αντεπίθεση και μοίρασε αριστερά στον Ρόμανιτς, ο οποίος πάσαρε στον Τζανδάρη, αλλά το σουτ του Έλληνα μέσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!


Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε από νωρίς να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Γκάρι Ροντρίγκες τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπιέλ στο 6’. Αυτό, ωστόσο, δεν «μπέρδεψε» την ομάδα του Μίτσελ, που βρήκε χώρους και ήταν απειλητική.

Οι πρώτες αξιόλογες τελικές ήρθαν από τα πόδια του Φορτούνη, του Μπιέλ και του Κανός, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν στόχο. Στο 22’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Φορτούνης πλάσαρε σωστά, αλλά είδε τον Κορνέζο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Η φάση μάλιστα συνεχίστηκε με τον Μπιέλ να σουτάρει, τον Γκαραβέλη να αποκρούει και τον Μπακαμπού που πήρε το ριμπάουντ, να παρακολουθεί και πάλι τον Κορνέζο να κόβει με «αυτοθυσία» πάνω στη γραμμή!


Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και πλησίαζαν πλέον όλο και περισσότερο στο γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια. Αφού ο Χουάνγκ (35’) και ο Κανός (43’) είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν στο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου ήταν τελικά εκείνος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στην «εκπνοή» του πρώτου μέρους.


Στο 45’ η άμυνα της Λαμίας έδωσε χώρο στον Αφρικανό μέσο έξω από την περιοχή, εκείνος δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.


2ο Ημίχρονο

Οι παίκτες του Μίτσελ έψαξαν το δεύτερο τέρμα που θα τους εξασφάλιζε τους τρεις βαθμούς και έφτασαν τελικά σε αυτό με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Ο Μπακαμπού βγήκε σε θέση τετ-α-τετ στο 60ο λεπτό, πλάσαρε σωστά τον Γκαραβέλη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και κάπως έτσι έδωσε… αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό.


Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος που είχαν αποκτήσει, ενώ έφτασαν και σε τρίτο δοκάρι με τον Μπακαμπού στο 78ο λεπτό.


Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86’ ο Πεπ Μπιέλ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ενέργεια του Ελ Αραμπί, για να σημειώσει το 3-0.


Ο
MVP

Ο Ινμπεόμ Χουάνγκ. Για άλλη μία φορά κινούσε τα νήματα για τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ήταν υπεύθυνος για τις περισσότερες ευκαιρίες των «ερυθρολεύκων», έχοντας μάλιστα και δοκάρι!

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Ντιαντιέ Σαμασέκου με τη φανέλα του Ολυμπιακού, που «ξεκλείδωσε» ουσιαστικά την άμυνα της Λαμίας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (63’ Σλίβκα), Τζανδάρης (80' Μανούσος), Ρόμανιτς (64’ Νούνιες), Τσιλούλης (74' Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64’ Ντε Βινσέντι), Βέργος

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος (64’Ντόι), Μπα, Ροντινέι, Ραμόν, Ίνμπομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Φορτούνης (65’ Βαλμπουενά), Κανός (80' Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (6’ Μπιέλ), Μπακαμπού (80' Ελ Αραμπί)

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0