Football Talk

Αταλάντα - Λέτσε 1-2: Τελείωσε ο «μήνας του μέλιτος» στο Μπέργκαμο

Αταλάντα - Λέτσε 1-2: Τελείωσε ο «μήνας του μέλιτος» στο Μπέργκαμο

Η Λέτσε έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Αταλάντα για την 23η αγωνιστική της Serie A.

Η Αταλάντα υποδέχθηκε στο «Ατλέτι Ατζούρι» την Λέτσε για την 23η αγωνιστική της Serie A.  Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 2-1 και πήραν δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2023. Από την άλλη, η Αταλάντα έχασε για πρώτη φορά εντός έδρας μετά από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η Λέτσε είχε να κερδίσει στο Μπέργκαμο από το μακρινό 1994 όταν και επικράτησε με 4-3 για την τότε 27η αγωνιστική.

Τρομερό ξεκίνημα από την Λέτσε με τον Σισέι να ξαφνιάζει το Μπέργκαμο και με ωραία ατομική ενέργεια να ανοίγει το σκορ στο 4ο λεπτό κάνοντας το 1-0.


Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει με τον Χόιλουντ αλλά ο Δανός επιθετικός τόσο στο 16’ όσο και στο 19’ δεν κατάφερε να βρει εστία με κεφαλιά και με σουτ αντιστοίχως.

Την σημαντικότερη ευκαιρία για την Αταλάντα στο πρώτο ημίχρονο την είχε ο Μέλε στο 33’. Το σουτ που επιχείρησε όμως δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον Φαλκόνε.

«Ταφόπλακα» σε όποιες ελπίδες για ανατροπή είχε η Αταλάντα έβαλε ο Μπλιν στο 74ο λεπτό. Εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ από τον Στρεφέτζα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής βρήκε τον Γάλλο μέσο ο οποίος σηκώθηκε και με κεφαλιά «κάρφωσε» τον Μούσο για το 2-0.   

 

Η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει με ένα σπάνιο γκολ. Ο Φαλκόνε πήγε να διώξει την μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στον Χόιλουντ ο οποίος με τάκλιν κέρδισε την κόντρα και μείωσε σε 2-1.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και πήγαν να «κλέψουν» την ισοπαλία στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Στο 90+4 ο Μουριέλ με σουτ μέσα από την περιοχή επιχείρησε να κερδίσει τον Φαλκόνε αλλά ο κίπερ της Λέτσε πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση για να διατηρήσει το προβάδισμα της ομάδας του.   

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αταλάντα(Τ. Γκασπερίνη): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (75’ Παλομίνο), Τζιμσίτι, Ζαπακόστα (46’ Σόπι), Έντερσον (75’ Βορλίσκι), Κούπμαϊνερς, Μέλε, Λούκμαν, Μπογκά (68’ Μουριέλ), Χόιλουντ

Λέτσε(Μ. Μπαρόνι): Φαλκόνε, Γκάλο, Μπασκιρότο, Τουία (68’ Κετσαρόνι), Τζεντρέι, Μαλέχ (71’ Άσκιλντσεν, Χιούλμαντ, Μπλιν, Ντι Φραντσέσκο (68’ Ουντίν), Μπάντα (62’ Στρεφέτζα), Σισέι (62’ Κολόμπο)

Άγγελος Κρεμαστός 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0